Συνταγή: Τη γκρανόλα έχουμε συνηθίσει να την απολαμβάνουμε γλυκιά μαζί με ξηρούς καρπούς, φρούτα, μέλι και γιαούρτι ή γάλα.

Το ξέρατε ωστόσο ότι είναι πεντανόστιμη και στην αλμυρή εκδοχή της; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή παρακάτω και φτιάξτε αλμυρή γκρανόλα με ξηρούς καρπούς, σουσάμι, τσίλι και μερικά ακόμα υλικά και θα μας θυμηθείτε!

Διατηρήστε την σε βάζο και προσθέστε την στη σαλάτα σας και θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα!

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά

100 γρ βρώμη
40 γρ κολοκυθόσπορους
30 γρ ανάμεικτους σπόρους σουσαμιού
50 γρ κάσιους
1 κουταλιά της σούπας μαραθόσπορους
1 κουταλιά τσίλι σε σκόνη ή 1-2 κουταλιές τσίλι σε νιφάδες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά της σούπας αυγό
Ασπράδι από ένα αυγό

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι η βρώμη, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι να έχουν καλυφθεί πλήρως.

Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Απλώνουμε σε ένα μεγάλο και πλατύ ταψί το μείγμα αφού στρώσουμε στη βάση του αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά.

Μόλις το μείγμα της γκρανόλα είναι έτοιμο, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Τέλος, το αποθηκεύουμε σε ένα βάζο που κλείνει καλά για να μην παίρνει αέρα και το προσθέτουμε στις σαλάτες μας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζουμερές μπριζόλες στη σχάρα με σπαράγγια και πουρέ από κουνουπίδι

Οκτώβριος 2022 – Αυτά τα ζώδια είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσουν μια νέα σχέση!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις