Συνταγές: Είναι ό,τι πρέπει για να την απολαύσεις με το γάλα και το γιαούρτι σου στο πρωινό ή στο απογευματινό σου γεύμα και μάλιστα χωρίς καθόλου τύψεις, αφού δεν έχει ζάχαρη.

Ο λόγος για την πιο νόστιμη και light συνταγή για homemade γκρανόλα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτές του εμπορίου.

Διάβασε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά
  • 1 φλ. νιφάδες βρόμης
  • 1 φλ. άγλυκες νιφάδες καρύδας
  • 1/2 φλ. ωμά φιστίκια
  • 1/4 φλ. ωμός πασατέμπος
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
  • 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζουμε τη βρόμη, τις νιφάδες καρύδας, τα φιστίκια και τον πασατέμπο σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στη βάση του.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο βαθμούς και παράλληλα ανακατεύουμε το λάδι, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Έπειτα ρίχνουμε το μίγμα στη βρόμη και ανακατεύουμε με τα χέρια.

Απλώνουμε στο ταψί τη γκρανόλα και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10-15 λεπτά.

Τέλος, βγάζουμε το μίγμα από το φούρνο και μόλις κρυώσει το ρίχνουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι και το διατηρούμε εκεί (κρατάει μέχρι και μια εβδομάδα).

Ειδήσεις σήμερα:

Η τρυφερή κι όλο νόημα ανάρτηση Μαρτίκα για τη Βρισηίδα – “Ζαλίζει” το ποσό που κέρδισε στο Survivor

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξηγεί τη ρουτίνα πίσω από την πλούσια κώμη του – Το “θαυματουργό” ελληνικό μίγμα που χρησιμοποιεί (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις