Συνταγή: Ένα σωστά μαγειρεμένο κοτόπουλο με την κατάλληλη σάλτσα, μπορεί πραγματικά να γίνει ένα απολαυστικό πιάτο και να εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει. Μάλιστα, η διαδικασία της παρασκευής του είναι πάρα πολύ απλή, ενώ χρειάζεται μόλις λίγος χρόνος μέχρι να ετοιμαστεί. Μπορεί να καταναλωθεί είτε ως κυρίως πιάτο, είτε να αποτελεί ένα από τα βασικά πιάτα ενός οικογενειακού τραπεζιού.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο:

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
1/5 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για την σάλτσα:

1 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
½ φλ. λευκό κρασί
½ φλ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Αλείφουμε καλά τα φιλέτα μας, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.

Σε ένα τηγάνι περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά τα φιλέτα μας καλά και από τις δύο πλευρές.

Τα αφαιρούμε από το τηγάνι μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε βούτυρο στο τηγάνι μας και αφού λιώσει προσθέτουμε το σκόρδο και το πιπέρι και αφού αρχίσει να παίρνει χρώμα το αφαιρούμε από το τηγάνι.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να δέσει καλά και την περιχύνουμε στο κοτόπουλο.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Τρία ζώδια θα γίνουν ευέξαπτα λόγω του Άρη στον Καρκίνο

Υγιεινά μπισκότα χωρίς λάδι με μόνο 4 υλικά

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις