Συνταγές: Το φαγκρί είναι από τα νοστιμότερα ψάρια που μπορούμε να έχουμε στο πιάτο μας. Το Debater σας προτείνει μια εύκολη συνταγή για να το μαγειρέψετε ψητό και να το συνοδεύσετε με νόστιμες πατάτες στο φούρνο.
Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:
Υλικά
4 φαγκριά μέτρια
4 μεγάλες πατάτες
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση (συνταγές)
Πλένουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Τοποθετούμε τα ψάρια σε ένα πλατύ πιάτο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
Ανακατεύουμε το χυμό των λεμονιών με το λάδι και το ρίχνουμε στα ψάρια. Αφήνουμε το πιάτο στην άκρη και ετοιμάζουμε τις πατάτες.
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 7 λεπτά. Αν τρυπιούνται με πιρούνι και έχουν μαλακώσει, τις στραγγίζουμε και τις στρώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει πρώτα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω από τις πατάτες στο ταψί και από πάνω περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο για ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια μπορούμε να το απολαύσουμε.
Ποιες ποινές θα αντιμετωπίσουν Λιγνάδης και Φιλιππίδης αν καταδικαστούν
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"