Αυτή η συνταγή για κρεμώδη σούπα με φακές, καρότα και αρκετά μπαχαρικά δεν θα σας απογοητεύσει καθόλου!

Επιπλέον, ο χρόνος δημιουργίας της θα σας εντυπωσιάσει. Μέσα σε 30 λεπτά μπορείτε να έχετε έτοιμο ένα γεύμα θρεπτικό, νόστιμο και πολύ χορταστικό. Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

150 g κόκκινες φακές
200 g καρότα
800 ml ζωμός λαχανικών
2 μεγάλο κρεμμύδι
περίπου 5 εκ. κομμάτι φρέσκο τζίντζερ
1 ½ κουταλιά της σούπας λάδι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
½ κουταλάκι του γλυκού κάρυ
χυμός από ½ λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Αποξηραμένο τσίλι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.

Έπειτα ρίχνουμε εκεί και το σκόρδο μαζί με το τζίντζερ και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα καρότα αφού τα κόψουμε σε μικρά κομμάτια, τις φακές και τον ζωμό λαχανικών.

Μαγειρεύουμε τη σούπα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Περιμένουμε μέχρι τα καρότα να γίνουν πολύ μαλακά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε ή με το ειδικό εργαλείο μετατρέπουμε τη σούπα σε βελουτέ στην κατσαρόλα.

Τέλος, ρίχνουμε το κάρυ, τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και τσίλι – ανάλογα πόσο καυτερή θέλουμε να είναι η σούπα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σούπα στη φωτιά για μερικά λεπτά ακόμα. Στο τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Νιόκι με σάλτσα ντομάτας, βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα

Χωρισμός “βόμβα” στην ελληνική showbiz – Ποιο πασίγνωστο ζευγάρι τράβηξε χωριστούς δρόμους

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις