Η συνταγή για το κλασσικό τζατζίκι με το γιαούρτι είναι αρκετά γνωστή και λίγο πολύ όλοι το έχουμε φτιάξει στο σπίτι μας. Είναι ένα ορεκτικό που πάντα υπάρχει σε ένα τραπέζι και συνοδεύει τα κυρίως πιάτα.

Ωστόσο, μία ενδιαφέρουσα και πολύ νόστιμη παραλλαγή του είναι το τζατζίκι αβοκάντο, το οποίο θα εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς γευσιγνώστες.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

300γρ. ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο
1 κ.σ. λεμόνι
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1-2 σκόρδα λιωμένα
50γρ. ελαιόλαδο
220 γρ. αγγούρι τριμμένο στον τρίφτη
10 γρ. ξύδι
Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα αγγούρια μας σε έναν τρίφτη και στραγγίζουμε καλά για να φύγουν τα υγρά τους.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το καθαρισμένο αβοκάντο και το λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το λεμόνι, το γιαούρτι, το σκόρδο και το αγγούρι και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.

Προσθέτουμε αλάτι, ξύδι και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Το τζατζίκι μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Market Pass – Το θεωρείτε ικανό μέτρο κατά της ακρίβειας;

Κι όμως, η Σάσα Μπάστα υπήρξε βασίλισσα του ξανθιώτικου καρναβαλιού πριν 12 χρόνια – Σπάνιο βίντεο

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις