Εάν ψάχνετε μία εύκολη συνταγή για κέικ και με λίγες θερμίδες, σας έχουμε την ιδανική. Το κέικ είναι ένα από τα πιο κλασικά και εύκολα γλυκά που μπορεί να φτιάξει κάποιος και μόνος στο σπίτι του, με τις παραλλαγές του να είναι άπειρες.

Εμείς στο DEBATER αφού κάναμε τα πειράματά μας, βρήκαμε τον πιο εύκολο και λαχταριστό τρόπο για να φτιάξετε το τέλειο κέικ με βρώμη, μπανάνα και αβοκάντο και ελάχιστες θερμίδες, καθώς δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε καθόλου ζάχαρη.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. πολτοποιημένη βρώμη
40 γρ. σκόνη κακάο
½ μαγειρική σόδα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
7 ασπράδια από μεσαία αβγά
3 μπανάνες πολτοποιημένες
1 αβοκάντο ώριμο πολτοποιημένο
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά την βρώμη, το κακάο, την σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανιλίνες.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια και αφού διαλυθούν καλά προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες, το αβοκάντο, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το φυστικοβούτυρο.

Ενώνουμε τα δύο μείγματα και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Τοποθετούμε σε μία φόρμα κέικ μία λαδόκολλα και περιχύνουμε το μείγμα μας.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Το κέικ μας είναι έτοιμο. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Οι FT ρίχνουν φως στις μυστικές συναντήσεις Μητσοτάκη – Όσμπορν για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η Αθήνα στον ρυθμό της Αποκριάς από 16 έως 27 Φεβρουαρίου – Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις