Η μπουγάτσα είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων την οποία συναντάμε κυρίως στην Θεσσαλονίκη. Οι περισσότεροι από εμάς την προμηθευόμαστε από φούρνους έτοιμη, ωστόσο είναι πάρα πολύ εύκολο να την παρασκευάσει κάποιος και μόνος στο σπίτι του. Εμείς στο DEBATER θέλοντας να δώσουμε μία άλλη διάσταση, επιλέξαμε μία σπιτική συνταγή που γίνεται στο τηγάνι και διαφέρει σε σχέση με τις κλασσικές.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την μπουγάτσα και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:
ΥΛΙΚΑ
➟1 πακέτο φύλλο κρούστας
➟1 λίτρο γάλα
➟2φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
➟1 ποτήρι ψιλό σιμιγδάλι
➟4 μέτρια αβγά
➟Ζάχαρη άχνη
➟Κανέλλα
➟Λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το γάλα, το σιμιγδάλι,την ζάχαρη και τα αβγά κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφού περάσουν περίπου 5-10 λεπτά και πήξει το μείγμα μας, αποσύρουμε από την φωτιά.
Ανοίγουμε με προσοχή το φύλλο μας, βάζουμε στην άκρη ενός φύλλου 4 κ.γ κρέμα και τυλίγουμε έτσι που να είναι σαν φακελάκι.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και βρέχουμε τα δάχτυλά μας με λίγο νερό και πατάμε τις άκρες του κάθε φύλλου για να “σφραγίσει”.
Προσθέτουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ψήνουμε κι από τις δύο πλευρές τις μπουγάτσες μας μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού τις αφαιρέσουμε από το τηγάνι τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα αφού σερβίρουμε.
Η μπουγάτσα μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!
Τροχαίο στη Λεωφόρο Μαραθώνος: Βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που το αυτοκίνητο “τουμπάρει”
Η τρυφερή ευχή του Σάκη Ρουβά για τον γάμο του Πάνου Μουζουράκη με την Μαριλού Κόζαρη
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"