Συνταγή: Η μπουγάτσα είναι μία από τις αγαπημένες “πίτες” μικρών και μεγάλων και μπορεί να καταναλωθεί κάθε ώρα της ημέρας, με τους περισσότερους να την καταναλώνουν κυρίως το πρωί.

Μπορεί να είναι είτε γλυκιά, είτε αλμυρή καθώς η γέμισή της μπορεί να είναι είτε κακάο, είτε τυριά, κιμάς, σπανάκι κτλ. Εμείς στο DEBATER επιλέξαμε για εσάς μία γλυκιά μπουγάτσα με μόλις τρία υλικά, την οποία είναι σίγουρο ότι θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε συνέχεια καθώς είναι και πολύ νόστιμη και εύκολη.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία φύλλο κρούστας
1 ζαχαρούχο γάλα
1/5 κουτί νερό (από το ζαχαρούχο γάλα)
1 πακέτο βιτάμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε ένα πυρέξ καλά με το βούτυρο.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Σε καθαρό πάγκο ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, τα θρυμματίζουμε και τα προσθέτουμε μέσα στο πυρέξ.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και πατάμε είτε με τα χέρια είτε με ένα κουτάλι καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το νερό και ανακατεύουμε.

Μόλις τα φύλλα πάρουν χρώμα, αφαιρούμε το πυρέξ με προσοχή από το φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα του ζαχαρούχου γάλακτος με το νερό.

Τοποθετούμε ξανά το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 25-30 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το φύλλο όλα τα υγρά.

Η μπουγάτσα μας είναι έτοιμη. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα ή άχνη ζάχαρη.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Το παράπονο του Πύρρου Δήμα – “Για εμάς ήταν Γολγοθάς η απόκτηση διαβατηρίου” (vids)

Αυτά είναι τα τέσσερα πρόσωπα που αρνήθηκαν την πρόταση για το Survivor All Star αλλά θα πάνε J2US (vids)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις