Συνταγή: Βάφλες, είναι απλά ακαταμάχητες και μπορούμε να τις απολαύσουμε με μέλι και ξηρούς καρπούς, με λιωμένη σοκολάτα και παγωτό ή πασπαλισμένες με ζάχαρη άχνη και φρούτα εποχής. Εμείς σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή για να τις φτιάξετε μόνοι σας σπίτι αν έχετε βαφλιέρα και να τις ευχαριστηθείτε με σως σοκολάτας χωρίς πολλές θερμίδες και χωρίς τύψεις!

Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

25 γρ. ζάχαρη άχνη

1 αυγό

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1  φλιτζάνι γάλα

1 κουταλάκι του καφέ άνθος αραβοσίτου

30 γρ. Ζάχαρη

1 κουτ. της σούπας κακάο

20 γρ. μαύρη σοκολάτα

4 κουτ. του καφέ ξύσμα καρύδας ή τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα.

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη με τον κρόκο του αυγού για 1 λεπτό και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο. Συμπληρώνουμε με γάλα και έπειτα αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν αρχίσουμε την παρασκευή για τις βάφλες.

Διαλύουμε σε ένα μπολ το άνθος αραβοσίτου σε λίγο γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από αυτό.

Στη συνέχεια χτυπάμε και το ασπράδι του αυγού με μια πρέζα αλάτι για να γίνει μαρέγκα, την οποία προσθέτουμε στη ζύμη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και έπειτα ψήνουμε τις βάφλες σε ειδικό σκεύος.

Έπειτα κόβουμε τη μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια και την ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και το κακάο. Τα ζεσταίνουμε όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το άνθος αραβοσίτου με λίγο γάλα. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.

Αφού ψήσουμε τις βάφλες, τις βάζουμε μια-μια σε ένα πιάτο και της περιχύνουμε με την σως σοκολάτας. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα καρύδας ή με τριμμένα καρύδια ή αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Με ποιο ζώδιο ταιριάζεις και θα περάσεις υπέροχα στις καλοκαιρινές σου διακοπές;

Αποφασισμένος ο Ζελένσκι για την ΕΕ – “Σε λίγες εβδομάδες μπαίνουμε σε καθεστώς ένταξης”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις