Όπως είναι γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε εδώ και μήνες αρχηγό. Αλλά φαίνεται πως στην πορεία κινδυνεύει να βρεθεί με τρεις αρχηγούς: Τον Φάμελλο, τον Τσίπρα και φυσικά τον εκλεγμένο Στέφανο Κασσελάκη, που σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί στην Σπάρτη για να κάνει την ολιγοήμερη θητεία του, καθώς λεφτά υπάρχουν και έτσι, θα βάλει το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει την υπόλοιπη.

Στο σημερινό σημείωμα δεν θα ασχοληθώ όμως με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, που έτσι και αλλιώς αναμένεται να κριθεί από τους πολίτες στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Να μου επιτρέψετε να πω ότι το πρόβλημα στην Κουμουνδούρου, δεν είναι, ούτε το ότι άλλαξε αρχηγό, ούτε το ότι ο αρχηγός αυτός είναι ο Κασσελάκης.

Το πρόβλημα είναι το γεγονός ότι παρόλο που άλλαξε αρχηγό, δεν άλλαξε μυαλά. Και γίνομαι συγκεκριμένος, με αφορμή τα όσα γίνονται και λέγονται την επομένη της ψήφισης του Νόμου για τα μη Κρατικά/ μη Κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια.

Διαβάζω την συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος βγαίνει δημόσια και υποστηρίζει ότι εάν εκλεγεί ξανά κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργήσει το νόμο για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια.

Αυτό ήταν το πρώτο κρούσμα επιστροφής στον χθεσινό ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε και δεύτερο.

Το πρωτοσέλιδο της κομματικής εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, που σε εξάστηλο μας ενημερώνει ότι ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά, καθώς όπως φαίνεται κάποιες φίλιες δυνάμεις στην Αριστερά θα εμποδίσουν την εφαρμογή του.

Δε γνωρίζω εάν η ανυπακοή ή ο πολιτικός ακτιβισμός ή – χειρότερα ακόμη – οι δηλώσεις σαν κι εκείνες του Φάμελλου, ενισχύουν το δημοκρατικό πολίτευμα ή λειτουργούν ως απειλή σε όσα Πανεπιστήμια σκέπτονται να έρθουν στη χώρα μας.

Απλά επειδή αυτή η… κασέτα παραπέμπει στην εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα θα καταργούσε με ένα νόμο και ένα άρθρο το Μνημόνιο και τους Μνημονιακούς νόμους, μάλλον κάποιοι εξακολουθούν να παραμένουν αμετανόητοι.

Ειλικρινά είναι να απορείς με αυτήν την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει ότι όχι μόνο δεν μπορεί να γίνει «παίκτης» που να λειτουργεί σε συνθήκες κανονικότητας, αλλά το ότι δεν μπορεί να καταθέτει προτάσεις αξιόπιστες στην κοινωνία.

Δεν ξέρω εάν αυτή είναι η πολιτική που μελετά να εφαρμόσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος εξελέγει – υποτίθεται- για να εκφράσει το νέο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά όσα λένε είναι πιο παλιά και από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ. Και καλό είναι να τα ξαναδούν, γιατί δεν τους βλέπω να ξεκολλάνε από το χαμηλό ποσοστό τους…

Ειδήσεις σήμερα:

Tέσσερα βραβεία Όσκαρ για το «Poor Things» του Λάνθιμου -Σάρωσε ο Κρίστοφερ Νόλαν με το «Oppenheimer»

Σήμερα το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες της Θεσσαλίας -Το «Master Plan» που θα παρουσιάσει

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις