Βλέπω αρκετούς δημάρχους να είναι στα… κάγκελα γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει κάποιο μπόνους λίγων μέτρων σε όσους επιλέγουν να κατασκευάσουν ενεργειακά κτίρια. Ο λόγος είναι ότι αλλοιώνεται η φυσιογνωμία των πόλεών τους και διολισθαίνει η ποιότητα ζωής των δημοτών τους.

Θα χειροκροτούσα και εγώ αυτές τις απόψεις των δημάρχων που θεσμικά αποφάσεις να στηρίξει με ανακοίνωσή της και η Κεντρική Ένωση των Δήμων της χώρας. Αλλά αναρωτιέμαι που ήταν όλοι αυτοί οι δήμαρχοι και η ΚΕΔΕ εδώ και χρόνια που οι πόλεις τους αλλάζουν με τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, με αρκετές πολεοδομίες που είναι πνιγμένες στην διαφθορά, με καταγγελίες που θάβουν κάποιοι στα συρτάρια τους και κυρίως με την απάθειά τους σε ό,τι αφορά την ζωή των πολιτών τους;

Διότι δεν τους είδα να ξεσηκώνονται όταν ο καθένας παρκάρει όπου θέλει και όπως θέλει. Όταν διπλοπαρκάρουν καθημερινά σε δρόμους και πεζοδρόμια, όταν τα φορτηγά φορτώνουν και ξεφορτώνουν όποια ώρα θέλουν, όταν τα σούπερ μάρκετ κάνουν τις προμήθειές τους όποια ώρα τους βολεύει, όταν καρέκλες και… μηχανάκια κρατούν θέσεις στάθμευσης, με το έτσι θέλω. Όταν όποιος μπορεί τραβάει μια κορδέλα και κλείνει αρτηρίες για να μετακομίσει, να κτίσει, να σκάψει τότε κάτι δεν πάει καλά.

Και αυτές είναι μερικές από τις περιπτώσεις που με την άδεια των δημάρχων καταπατούνται οι νόμοι, καθώς κανείς δεν δείχνει να θέλει να τους εφαρμόσει. Όποιος αμφισβητεί έστω και μια αράδα, τον καλώ να κάνουμε μια βόλτα στην Αθήνα και στον Πειραιά σε πρώτη φάση.

Να έρθει ο φίλτατος Χάρης Δούκας, μια και είναι νέος σε αυτά, να τον ξεναγήσω στην πόλη που βρέθηκε δήμαρχος, και να δει έστω και εάν σε μια αράδα λέω κάτι που δεν ισχύει. Για αυτό και αντί να είναι στα κάγκελα για το… μπόνους που δίνει η κυβέρνηση σε κτίρια, να δουν τι θα κάνουν πραγματικά για να βελτιώσουν τη ζωή μέσα στην πόλη που ζούμε. Διότι εάν αυτό δεν αλλάξει καθώς ο κάθε αιρετός κοιτάζει τα μεγάλα και αυτά που αποφέρουν κέρδος και προβολή, τότε η κατάσταση στις πόλεις θα χειροτερεύει και η ζωή όσων ζουν σε αυτές θα είναι αβίωτες.

Για αυτό αντί να συνεχίζουν μεγάλους περίπατους, μεγάλα οράματα, τις πολιτικές καρριέρες τους και ότι άλλο μπορεί να τους προσφέρει λίγα λεπτά αυτάρεσκης προβολής ας κάνουν αυτά για τους οποίους τους ψηφίζουμε. Με πρώτο την τήρηση των νόμων. Μόνο έτσι θα αλλάξει η ποιότητα της ζωής μας, μέσα στις πόλεις που η μοίρα και η τύχη μας έφερε να ζούμε…

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Μητσοτάκης «ρίσκαρε» να πει ποσοστό (33%) για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Τραγωδία στην Ελευσίνα: Νεκρός 31χρονος σε τροχαίο -Τραυματίστηκε σοβαρά ο συνοδηγός (pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις