Τελικά, οι αριθμοί είναι για άλλη μια φορά διδακτικοί και στέλνουν μηνύματα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γενικότερα και στο πολιτικό σύστημα.

Η πολυδιαφημιζόμενη από τον Στέφανο Κασσελάκη διαδικασία για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς για την Κουμουνδούρου έμπαζε. Και ξεκινώ από τον αριθμό όσων πήγαν να ψηφίσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τους υπολογίζει πέριξ των 60.000. Όταν στην εσωκομματική διαδικασία για εκλογή αρχηγού είχαν ψηφίσει 150.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εξήντα χιλιάδες που ψήφισαν άλλοι δια ζώσης και άλλοι ηλεκτρονικά δεν είναι ούτε οι μισοί. Και αυτό δεν είναι καλό δείγμα για τον Κασσελάκη και επιστρέφοντας από την Αμερική να δει τι δεν πάει καλά. Διότι με 60.000 που προσήλθαν για να επιλέξουν 35 υποψηφίους για ευρωβουλευτές δεν φτάνουν στην πραγματική κάλπη για να εκλέξουν ούτε έναν ευρωβουλευτή.

Και αυτό είναι η αλήθεια όσο και εάν κάποιοι θέλουν να ωραιοποιήσουν τα πράγματα. Αυτό που λέμε «κόμμα» είναι σε φθίνουσα πορεία. Τώρα το τι θα γίνει στην κάλπη δεν γνωρίζω, αλλά ο ευρισκόμενος στις ΗΠΑ Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε εικόνα πραγματικής κάλπης, που ίσως τον προσγειώσει στην σκληρή πραγματικότητα.

Ότι με 57000 μέλη και 3000 και βάλε λίγους ακόμη φίλους δεν πας μακριά. Διότι εάν σε αυτήν την συγκυρία δεν πάει ο κόσμος να ψηφίσει στη διαδικασία η κατάσταση είναι πολύ ζόρικη.

Και έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που λένε οι πολίτες και στις δημοσκοπήσεις. Ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Διότι όταν για τα Τέμπη μαζεύονται ενάμιση εκατομμύριο υπογραφές και εσύ που θες να εκφράσεις το θυμό και την οργή μαζεύεις 60.000 όχι καμπανάκι είναι αλλά…καμπάνα ολόκληρη. Και με μήνυμα ατόφιο μέσα και μάλιστα 55 μέρες πριν από τις κάλπες, που φαντάζεσαι ότι θα ανατρέψουν τα πράγματα.

Και το δεύτερο που δεν δίνει καλή αίσθηση είναι ότι δεν έβγαλες αποτελέσματα. Δηλαδή θα περιμένει μια ημέρα ο κόσμος για να μετρηθούν 60.000 ψηφοδέλτια. Αυτό δείχνει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν σε επίπεδο μηχανισμού. Και εκλογές χωρίς κόμμα δεν γίνονται σύντροφε Στέφανε.

Καταλαβαίνω ότι λεφτά έχεις και θα βρεις να στείλεις κόσμο ως εκπροσώπους στα εκλογικά κέντρα. Αλλά η συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία, εκτός από ένα καλό μεροκάματο θέλει και αγάπη για το κόμμα και τις ιδέες του. Και εκεί είναι που αρχίζουν να φαίνονται τα προβλήματα.

Διότι εάν δεν φτιάξεις κόμμα δεν μπορείς να παραγάγεις πολιτική. Εκτός εάν αυτό δεν σε ενδιαφέρει…

Ειδήσεις σήμερα:

Σε θέση μάχης τα πολεμικά αεροσκάφη του Ισραήλ -Αντίστροφη μέτρηση για τα αντίποινα στο Ιράν

Παραλύει η χώρα την Τετάρτη: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία -Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις