Η αρχική είδηση που μεταδόθηκε βάσει πληροφοριών από την ΕΛΑΣ, ήταν ότι μετά από καταδίωξη και κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών στο Πέραμα  μεταξύ αστυνομικών και των επιβατών κλεμμένου αυτοκινήτου, τραυματίστηκαν επτά άνδρες της ΔΙΑΣ και σκοτώθηκε ένας από τους επιβαίνοντες.

Αποκαλύφθηκε ότι αστυνομικοί δεν είχαν τραυματιστεί για τον απλούστατο λόγο ότι πυροβολισμοί δεν είχαν ανταλλαχθεί. Οι επιβάτες του κλεμμένου λευκού Hyundai, ήταν άοπλοι.

Οι αστυνομικοί πυροβολήσαν 38 φορές. Στα λάστιχα- είπαν. Δύο σφαίρες βρήκαν τον 18χρονο “φτωχοδιάβολο”, που δεν επέβαινε στα… λάστιχα.

Οι αστυνομικοί είχαν πάρει εντολή να μην συνεχίσουν την καταδίωξη- αποδείχθηκε από τις συνομιλίες με το κέντρο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Λένε ότι πάνω στις μοτοσικλέτες δεν τις άκουσαν.

Υποστηρίζουν επίσης ότι με την όπισθεν ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου έριξε κάτω δυο μοτοσικλέτες στην προσπάθειά του να διαφύγει όταν μπλοκαρίστηκε. Αυτή την κίνηση, οι δικηγόροι τους την χαρακτηρίζουν δολοφονική ενέργεια- σα να τους πυροβολούσαν ένα πράμα.

Οι αστυνομικοί λένε ακόμα ότι δεν γνώριζαν ότι καταδίωκαν Ρομά- κακοποιούς καταδίωκαν. Αποδείχθηκε πως ήξεραν πολύ καλά ότι κυνηγούσαν… τσιγγάνους.

Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε εντολή η υπόθεση να διερευνηθεί και να ξεκαθαρίσει σε πέντε μέρες. Μετά πήγε και επισκέφθηκε τους κρατούμενους αστυνομικούς.

Κάποιοι δημοσιογράφοι, σε συγκεκριμένα κανάλια, οσμίστηκαν την κοινή γνώμη. Και ανέλαβαν την υπεράσπιση των αστυνομικών εργολαβικά, Δεν χρειαζόταν να καλέσουν τον Μπαλάσκα, τον Κατερινόπουλο ή τον Κούγια. Τη δουλειά την έκαναν πολύ καλά μόνοι τους.

Αντί να συζητάμε αν υπάρχει υπέρβαση καθήκοντος και χρήση υπερβολικής βίας από την πλευρά των αστυνομικών, αρχίσαμε να συζητάμε γιατί ο προϊστάμενός τους έδωσε εντολή να σταματήσει η αιματηρή καταδίωξη. Πως είναι δυνατόν να το έκανε αυτό; Τέτοιες εντολές ουδέποτε έχουν δοθεί.

Συζητάμε επίσης (στα κανάλια) τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν οι Έλληνες αστυνομικοί καταδιώκοντας τους (αγνώστου εθνικότητας για τα πάνελ) κλέφτες Ρομά. Να μην καταδιώκουν τους κλέφτες; Να καθίσουν να τους σκοτώσουν, με σταυρωμένα τα χέρια; Χωρίς να αντιδράσουν; Και οι νοικοκυραίοι να επικροτούν τη χρήση όπλων.

Γιατί στην τελική τι έγινε; Έλα μωρέ, ένας γύφτος ήταν… Ενδεχομένως από τη φυλή εκείνων που έφτιαξαν τα καρφιά με τα οποία σταύρωσαν τον Ιησού Χριστό…

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις