Κρέας: Υπάρχουν δυο κατηγορίες κρέατος, το κόκκινο και το λευκό. Αποτελούν εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου και σιδήρου και η κατανάλωσή τους έχει θετικά και αρνητικά αποτελέσματα.

Διάβασε παρακάτω ποια είναι η ιδανική ποσότητα κρέατος που πρέπει να τρώμε μέσα στην εβδομάδα.

Αρχικά αξίζει να γίνει σαφές, ο διαχωρισμός του κόκκινου κρέατος και του λευκού.

Το κόκκινο κρέας περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και είναι πηγή σιδήρου για τον οργανισμό.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το μοσχάρι, το χοιρινό, το αρνί, το κατσίκι, λουκάνικο, ζαμπόν και το μπέικον.

Το λευκό κρέας είναι εξίσου καλή πηγή πρωτεϊνών, ωστόσο έχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και είναι πιο υγιεινό.

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, η πάπια, το κουνέλι και αντίστοιχα τα επεξεργασμένα είδη που προκύπτουν από αυτά.

Όσον αφορά την συχνότητα που πρέπει να τρώμε κρέας μέσα στην εβδομάδα, αυτή σαφώς εξαρτάται από το αν θα είναι κόκκινο ή λευκό.

Για το κόκκινο κρέας, μία μερίδα την εβδομάδα, είναι μία καλή συχνότητα.

Αντίστοιχα, το λευκό κρέας που όπως αναφέρθηκε είναι και πιο υγιεινό, μπορεί να καταναλώνεται 1-2 φορές μέσα στην εβδομάδα.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να υπάρχει ισορροπία στη διατροφή σας είναι να υπάρχουν και οι εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης και σιδήρου.

Προσπαθείτε να έχετε στη διατροφή σας τουλάχιστον 1 με 2 ημέρες και φαγητά με αυγό ή όσπρια, από τα οποία θα πάρετε την πρωτεΐνη που χρειάζεστε.

Ειδήσεις σήμερα:

Φλώρινα: Πήρε προθεσμία ο 54χρονος στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν όπλα

Πεντανόστιμη κι εύκολη τυροσαλάτα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις