Οι πατάτες σίγουρα ανήκουν σε ένα από τα τρόφιμα που λατρεύουν τόσο μικροί όσο και μεγάλοι σε κάθε τους μορφή. Είτε βραστές είτε τηγανιτές είτε φούρνου είναι απολαυστικές, ωστόσο ειδικότερα όταν τηγανίζονται, έχουν πολλές θερμίδες. Έτσι, τα τελευταία χρόνια εναλλακτικοί τρόποι μαγειρέματος που έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα όπως οι τηγανιτές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Ειδικότερα το Air Fryer το οποίο σιγά – σιγά δεν λείπει από καμία κουζίνα, υπόσχεται γρήγορο κι εύκολο μαγείρεμα, ενώ όσον αφορά τις πατάτες το αποτέλεσμα μοιάζει πολύ με τις τηγανιτές. Ωστόσο, αρκεί να ακολουθήσουμε 3 σωτήρια tips, τα οποία θα μας χαρίσουν το πιο τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά ποια είναι αυτά:

1. Μούλιασμα σε νερό και λευκό ξύδι

Το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε πριν ψήσουμε πατάτες είτε στο φούρνο είτε στο Air Fryer, είναι να τις μουλιάσουμε για 10 λεπτά σε ένα μπολ που έχουμε ρίξει νερό και ξύδι.

2. Στέγνωμα

Εάν θέλουμε να τις κάνουμε τραγανές, αφού τις αφαιρέσουμε από μπολ με το νερό και το ξύδι, πρέπει να τις στεγνώσουμε πάρα πολύ καλά σε μία πετσέτα κουζίνας, για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο υγρές.

3. Το τακτικό γύρισμα

Πρέπει πάντα να ψήνουμε τις πατάτες μας σύμφωνα με τις οδηγίες του Air Fryer, ωστόσο συνήθως χρειάζονται περίπου 30 λεπτά. Αυτό που προτείνουν οι ειδικοί για το πιο τραγανό αποτέλεσμα, είναι να τις γυρίζουμε περίπου ανά 5-6 λεπτά, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με 30άρια -Πότε επιστρέφει η αφρικανική σκόνη

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ταρακούνησε την Εύβοια -Έγινε αισθητός και στην Αττική

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις