Αυγά: Όλοι μας συνηθίζουμε πριν το μαγείρεμα να πλένουμε ορισμένα τρόφιμα. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό, είναι προκειμένου να προστατευθούμε από τυχών μικρόβια, ωστόσο όμως αυτό δεν ισχύει για όλα.

Διαβάστε παρακάτω γιατί δεν πρέπει ποτέ να πλένουμε τα αυγά πριν τα μαγειρέψουμε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αυγά ανήκουν σε αυτές τις τροφές που το πλύσιμο πριν από το μαγείρεμα δεν προστατεύει από μικρόβια και βακτήρια και μάλιστα κάνει κακό στην υγεία.

Αυτό λοιπόν που συμβαίνει όταν πλένουμε τα αυγά, είναι ότι επειδή το κέλυφός τους είναι πορώδες, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στο αυγό με το νερό.

Διαβάστε επίσης: Λαχταριστή ομελέτα στο Air Fryer

Επίσης, κάτι που ίσως να μην γνωρίζατε είναι ότι στο τσόφλι των αυγών βρίσκεται μια ειδική ουσία που τα προστατεύει από διάφορες βακτηριακές μολύνσεις και αυτή καταστρέφεται με την επαφή του νερού.

Μαγειρέψτε λοιπόν τα αυγά κανονικά, χωρίς προηγουμένως να τα πλύνετε!

Ειδήσεις σήμερα:

Άγγελος Συρίγος: Επιμένω στη λογική της αποχής για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ελένη Μενεγάκη: Επέστρεψε στην εκπομπή της – Τι δήλωσε για το ατύχημα που είχε

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις