Ο Αστέριος Κουστούδης είναι ένας από τους τρεις κριτές-σεφ που θα δούμε στο Top Chef και το όνομα είναι πολύ γνωστό στο χώρο της γαστρονομίας.

Ο γνωστός σεφ είναι 43 ετών και έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη ενώ τα καλοκαίρια περνούσε τις ημέρες του στο χωριό της μητέρας του, το οποίο είναι τα Βρασνά Θεσσαλονίκης.

Η μαγειρική και η σχολή Αξιωματικών

O γνωστός μάγειρας προτού ασχοληθεί με τη μαγειρική, είχε περάσει στη σχολή Αξιωματικών Αστυφυλάκων στην Ξάνθη αλλά την εγκατέλειψε πολύ γρήγορα διότι ήθελε να μαγειρεύει και το μυαλό του ήταν μόνο εκεί.

Συνεργάστηκε με τα ξενοδοχεία Ηλέκτρα Παλλάς και Μακεδονία Παλλάς και το 2008 βρέθηκε επικεφαλής της κουζίνας του Vardis στο ξενοδοχείο Πεντελικόν όπου και βραβεύτηκε με αστέρι Michelin. Μέσω φεστιβάλ τα οποία γίνονται στο εξωτερικό αλλά και έχοντας διεθνείς συνεργασίες, έχει δει τα πιάτα του να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Η φιλοσοφία που έχει ο Αστέριος Κουστούδης

Ο γνωστός σεφ είναι από τους ανθρώπους που έχουν μια πολύ συγκεκριμένη φιλοσοφία για τη ζωή και πιστεύει πως όταν ένας άνθρωπος κάνει αυτό που τον ευχαριστεί τότε μπορεί να καταφέρει να κάνει τον κόσμο να είναι χαρούμενος όταν γεύονται το φαγητό.

Είναι μια φιλοσοφία την οποία ακολουθεί ακόμη και σήμερα ως Executive Chef των ξενοδοχείων Μεγάλη Βρετάνια και King George. Και θεωρεί πως όλα είναι αποτέλεσμα αφοσίωσης και πολλή σκληρής δουλειάς.

Ο γνωστός σεφ έχει ένα όνειρο! Και αυτό είναι να μαγειρέψει στους γάμους των δυο κορών που έχει και λατρεύει!

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις