Η Μαίρη Παναγάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε την Αθήνα, ενώ έχει καταγωγή από την Εύβοια. Σπούδασε στο Pierce College και Δημόσιες Σχέσεις στο Eurocentre στο Παρίσι. Διδάχτηκε μαγειρική από τον Σίμο Γεωργιάδη και τη Σούλα Μαυράκη.

Από το 1967 μέχρι το 1983 συμμετείχε στη χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών. Από το 1981 ασχολήθηκε με τον τουρισμό και έγινε υπεύθυνη δημόσιων σχέσεων σε ξενοδοχεία.

Έπειτα δημιούργησε δική της ξενοδοχειακή μονάδα στον Κότρωνα Λακωνικής Μάνης με bungalows και μια παραδοσιακή ταβέρνα, όπου σερβίρει στους πελάτες της πιάτα από ντόπια ελληνικά προϊόντα.

Η μεγάλη της αγάπη είναι η λαϊκή παράδοση και τα βοτάνια και πιστεύει ακράδαντα στη φράση πως “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας, να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”.

Η ταλαντούχα μαγείρισσα έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς σεφ, όπως τον Ηλία Μαμαλάκη και είχε δική της στήλη σε εκπομπές στο SEVEN, στη ΝΕΤ, στο MEGA, στην ΕΤ1 ή ως προσκεκλημένη στο ALTER, στον ALPHA, στο STAR και σε όλους σχεδόν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η ίδια μαγείρευε στην εκπομπή της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου και της Κατερίνας Καραβάτου, “Μες την Καλή Χαρά” ενώ παράλληλα “μοίραζε” τα “μυστικά” και τις συνταγές της σε κανάλι στο YouTube.

Η Μαίρη Παναγάκου έχει συγγράψει τρία βιβλία, το “Γεύσεις Παράδοσης” με την ιστορία των προϊόντων της Πελοποννήσου, και άλλα δύο με τίτλο “Η Κυρία Μαίρη ξέρει” με συμβουλές για την καθαριότητα, την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα μαρτυρία στο DEBATER για το γηροκομείο του τρόμου στον Κορυδαλλό – “Ζήσεις, πεθάνεις, θα μείνεις εδώ…”

Ποιος κρύβεται πίσω από τα ιπτάμενα μπαλόνια – Ο Κινέζος καθηγητής που “φωτογραφίζουν” στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις