Η κατανάλωση τσαγιού αποτελεί μία κοινή πρακτική σε περιπτώσεις πονόλαιμου ή βήχα. Ωστόσο, θα πρέπει να μάθετε ότι με αυτό ίσως άθελά σας αυξάνετε τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου.

Διαβάστε παρακάτω γιατί δεν πρέπει να πίνουμε τσάι όταν είναι πολύ ζεστό.

Αυτή η νέα μελέτη υποδεικνύει ότι τα πολύ ζεστά ροφήματα πρέπει να ψύχονται πριν τα πιούμε.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει τον καπνό και το αλκοόλ με τον καρκίνο του οισοφάγου, αλλά σύμφωνα με αυτή την νέα μελέτη, τα ζεστά ροφήματα μπορεί κατά κάποιο τρόπο να ”ανοίγουν” το δρόμο για τους καρκινικούς όγκους.

Η κατανάλωση τσαγιού σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πάνω από 70 βαθμούς Κελσίου, φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του λάρυγγα οκταπλάσια σε σύγκριση με την κατανάλωση ζεστού ή χλιαρού τσαγιού κάτω από 65 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο του οισοφάγου κάθε χρόνο παγκοσμίως.

Τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας παρατηρούνται στην Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Ο καρκίνος του οισοφάγου έχει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας, με ποσοστό πενταετούς επιβίωσης12-31%.

Έτσι, το τσάι προτιμάται να βράζεται σε μέση θερμοκρασία 56-60 βαθμών Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Πρίγκιπας Ουίλιαμ – Τα σενάρια που τον θέλουν σε σχέση με πρώην κολλητή της Κέιτ

H βόλτα του Στέφανου Κασσελάκη στη Θήβα λίγο πριν εμφανιστεί στον στρατό (pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις