Οι πατάτες είναι ένα από τα παγκοσμίως πιο αγαπημένα λαχανικά. Είτε ψητές, σε πουρέ ή τηγανητές, τις προτιμάμε όλοι στα γεύματά μας.

Γιατί όμως δεν πρέπει να πετάμε το νερό που μόλις τις βράσαμε;

Ένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να πετάμε το νερό που βράσαμε τις πατάτες, είναι ότι τα μέταλλα και οι βιταμίνες που περιέχουν, απελευθερώνονται στο νερό σε μεγάλες ποσότητες όταν βράζονται.

Επιπλέον, το νερό από τις πατάτες περιέχει άμυλο και έχει επίσης πηκτική δράση.

Συνεπώς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δέσει το φαγητό σας, αν αυτό για παράδειγμά είναι κάποια σούπα ή περιέχει ζωμό.

Διαβάστε επίσης: Πανεύκολη πατατοσαλάτα με λαχταριστή σως

Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχει το νερό από τις πατάτες, είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πουρέ πατάτας, αφού θα κάνει την ίδια δουλειά με το συστατικό που σας λείπει (πχ το γάλα).

Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να το φυλάξετε, είναι να το βάλετε στο ψυγείο ή ακόμα καλύτερα στην κατάψυξη, όπου θα διατηρηθεί για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΑΣ: Συνελήφθησαν 8 μέλη συμμορίας για επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα, φιλάθλους – Συμμετείχαν στους πυροβολισμούς σε γήπεδο στον Ασπρόπυργο

Νέος Ποινικός Κώδικας – Φάμελλος: «Μιλάτε για δικαιοσύνη, ενώ είστε μια κυβέρνηση της αδικίας»

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις