Ο Γιάννης Λουκάκος είναι ένας από τους καλύτερους και πιο γνωστούς Έλληνες chef με πολύ πλούσιο βιογραφικό, ενώ οι συνταγές που μαγειρεύει στα εστιατόριά του εντυπωσιάζουν τους πάντες. Ο ίδιος καταφέρνει με τεράστια ευκολία να συνδυάζει πληθώρα υλικών και να δημιουργεί πιάτα και γεύσεις που κερδίζουν τις καλύτερες κριτικές. Η πορεία του είναι τεράστια, ενώ πραγματοποιεί και σεμινάρια μαγειρικής σε αρχάριους σεφ και όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους.

Διαβάστε παρακάτω μερικές σημαντικές πληροφορίες για την επαγγελματική και προσωπική ζωή του:

Η ηλικία, η καταγωγή και οι σπουδές

Η καταγωγή του είναι από την Ελλάδα, ωστόσο έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Βιρτζίνια. Η ημερομηνία της γέννησής του είναι 19 Νοεμβρίου του 1973 και είναι 49 ετών. Τα παιδικά του χρόνια ο Γιάννης Λουκάκος τα πέρασε στην Αθήνα ενώ όταν ενηλικιώθηκε αποφάσισε να ταξιδέψει και πάλι μέχρι τις ΗΠΑ προκειμένου να σπουδάσει και το 1996 αποφοίτησε. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός, ωστόσο η μαγειρική τελικά ήταν το αντικείμενο που ασχολήθηκε επαγγελματικά.

Η σχέση του με την μαγειρική και η επαγγελματική του πορεία

Η μαγειρική αποτελούσε πάντα χόμπι του και όσο σπούδαζε θέλοντας να ενισχύει το εισόδημά του δούλεψε σε διάφορα εστιατόρια. Έτσι ο Γιάννης Λουκάκος είχε άμεση επαφή με την μαγειρική και αργότερα αποφάσισε να το ακολουθήσει και επαγγελματικά. Έπειτα αποφάσισε να κάνει και τις αντίστοιχες σπουδές προκειμένου να εμβαθύνει κι άλλο τις γνώσεις και το 1997 σπούδασε στο Culinary Institute of America ενώ αργότερα έκανε την πρακτική του σε ξενοδοχείο της Αριζόνας.

Έπειτα εργάστηκε και σε άλλα πολύ γνωστά ξενοδοχεία σε διάφορες πόλεις της Αμερικής και έτσι επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2000 είχε όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να ξεκινήσει και να χτίσει την καριέρα του. Ο Γιάννης Λουκάκος έχει υπάρξει και καθηγητής σε ιδιωτική σχολή, ενώ έχει στο βιογραφικό του και πολλά βραβεία.

Τα εστιατόρια

Το εστιατόριό του, “Ψωμί & Αλάτι” το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Χαλανδρίου, ο Γιάννης Λουκάκος το έχει φτιάξει με πολύ μεράκι και προσπάθεια, η ποιότητα των υλικών είναι άριστη και έτσι και τα πιάτα που προσφέρει αγγίζουν το τέλειο.  

Ήταν το πρώτο εστιατόριο που άνοιξε κι έπειτα ακολούθησαν πολλά ακόμη τα οποία καθημερινά πλημμυρίζουν από κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός σε τροχαίο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ – Μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και τράκαρε με αυτοκίνητο

Συνελήφθη 59χρονος που φωτογράφιζε ανήλικα στην Ακαδημία Πλάτωνος – Εστίαζε στα επίμαχα σημεία

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις