Η Μεγάλη Εβδομάδα, η πιο ιερή περίοδος του Χριστιανικού ημερολογίου, έφτασε και φέτος, φέρνοντας μαζί της την κατανυκτική ατμόσφαιρα και φυσικά, τη νηστεία. Αποτελεί και μια ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε πλήθος από παραδοσιακές νηστίσιμες συνταγές, γεμάτες γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Τι τρώμε την Μεγάλη Εβδομάδα

Η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας δεν είναι αυστηρή, επιτρέποντας την κατανάλωση ψαριού και θαλασσινών, λαδιού (εκτός Τετάρτης και Παρασκευής) και κρασιού (με μέτρο).

Αξιοποιώντας τα υλικά αυτά, η ελληνική κουζίνα προσφέρει μια πλούσια ποικιλία από γεύματα, ικανά να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Δευτέρα

Ξεκινήστε τη Μεγάλη Εβδομάδα με ένα θρεπτικό πρωινό με νηστίσιμο ψωμί, ταχίνι και μέλι. Για μεσημεριανό, απολαύστε μια δροσερή φασολάδα ή ρεβυθάδα, ενώ για βραδινό, ψήστε στο φούρνο λαχανικά με ψάρι ή θαλασσινά.

Τρίτη

Για μεσημεριανό, ιδανικά είναι τα όσπρια με ρύζι ή ζυμαρικά, ενώ το βράδυ, μπορείτε να δοκιμάσετε λαχταριστά γεμιστά με ρύζι και λαχανικά.

Τετάρτη

Η αυστηρότερη ημέρα νηστείας, η Τετάρτη, επιτάσσει την αποχή από λάδι και κρασί. Προτιμήστε νηστίσιμα ψωμιά, σαλάτες, λαχανικά βραστά ή ψητά, και φρούτα.

Πέμπτη

Η Μεγάλη Πέμπτη φέρνει μαζί της την κουλούρα του Πάσχα και τα κόκκινα αυγά. Για μεσημεριανό, ιδανικά είναι τα όσπρια ή τα λαχανικά με ρύζι, ενώ το βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε ψάρι ή θαλασσινά ψητά ή σε σούπα.

Παρασκευή

Η πιο αυστηρή ημέρα νηστείας, η Μεγάλη Παρασκευή, είναι αφιερωμένη στη σιωπή και την περισυλλογή. Το παραδοσιακό γεύμα της ημέρας είναι ψωμί με ελιές και ντομάτα.

Σάββατο

Το Μεγάλο Σάββατο είναι αφιερωμένο στην προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού. Εκτός από το ψητό αρνί, μπορείτε να φτιάξετε σαλάτες, τυριά, αλλαντικά και φυσικά, την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος ο Ανδρέας Μικρούτσικος από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

ΣΥΡΙΖΑ σε Ανδρουλάκη: Η σοβαρότητα δεν κατακτιέται με την επίκλησή της

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις