Πανελλαδικές 2021: Η δεύτερη μέρα των εξετάσεων για τους υποψήφιους ξεκινά με τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, Μαθηματικών και Βιολογίας .

Παρά το γεγονός πως επικράτησε ένα “αλαλούμ” σχετικά με τις απεργίες που έχουν ανακοινωθεί για την Τετάρτη, οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να βρεθούν κανονικά στα εξεταστικά κέντρα όπως έχουν οριστεί και θα μπορέσουν να δώσουν τα μαθήματα χωρίς να έχουν κάποια περαιτέρω έννοια.

Οι καθηγητές έχουν ήδη εξαιρεθεί από την απεργία της ΑΔΕΔΥ καθώς πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων και τα ΜΜΜ θα λειτουργήσουν με συγκεκριμένο τρόπο.

Οι υποψήφιοι των φετινών εξετάσεων θα κληθούν φέτος να καταθέσουν δυο μηχανογραφικά και η “πρεμιέρα’ των Πανελλαδικών έγινε με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Καθώς προχωρά οι διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, πολλοί είναι οι υποψήφιοι οι οποίοι θέλουν να γνωρίζουν πως θα υπολογίσουν τα μόρια τους ανάλογα με το πεδίο που έχουν επιλέξει και το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη προετοιμαστεί έτσι ώστε να έχουν τη γνώση που χρειάζονται.

Πώς μπορεί ένας υποψήφιος να υπολογίσει τα μόρια του

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι με την αριθμ.Φ.251/112720/Α5/31-8-2020 Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3821 τ.Β΄, ότι καθορίστηκε ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού αριθμού μορίων υποψηφίων πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 (πανελλαδικές 2021), με βάση τους βαθμούς των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων και τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας που προβλέπονται για κάθε Επιστημονικό Πεδίο.

Δείτε το ΦΕΚ

Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

Το άθροισμα των γραπτών βαθμών στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο
υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται επί δύο (2). Στη συνέχεια, στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές
βαρύτητας, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, όπως ορίζονται παρακάτω. Το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το εκατό (100)

Για τον προσδιορισμό του συνόλου των μορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στις Σχολές, στα Τμήματα και στις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις τμημάτων που είναι ενταγμένα σε κάθε ένα από τα Επιστημονικά Πεδία θα υπολογίζονται τα μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού που ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, ως ακολούθως:

Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

1ο Επιστημονικό Πεδίο: ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες:

Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)
Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας


2ο Επιστημονικό Πεδίο: θετικές και τεχνολογικές επιστήμες:

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)
Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

3ο Επιστημονικό Πεδίο επιστήμες υγείας και ζωής:

Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)
Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

4ο Επιστημονικό Πεδίο: επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής:

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)
Οικονομία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7) 

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις