Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον “γιατρό του θανάτου” στη Θεσσαλονίκη, που κατηγορείται για τον θάνατο ενός 24χρονου νεαρού από την Κεραμωτή και της 14χρονης Γωγούς, κόρης του πάτερ Βησσαρίων Καντούνη.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, ο ίδιος γιατρός που κατηγορείται και για το θάνατο το 2017 ενός 24χρονου νεαρού από την Κεραμωτή -η υπόθεση αναμένεται να εκδικασθεί το φθινόπωρο- έχει καταδικασθεί, μαζί με έναν ακόμη γιατρό, τον Ιούνιο του 2012, με αμετάκλητη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή για ανθρωποκτονία από αμέλεια μίας 41χρονης γυναίκας η οποία είχε υποβληθεί στην ίδια επέμβαση.

Η μητέρα της 41χρονης δεν μπορεί να πιστέψει το ότι ο ίδιος γιατρός χειρούργησε και τα άλλα δύο παιδιά.

Σκεφτόμουν και συμπονούσα τον ιερέα από την πρώτη στιγμή που τον είδα να μιλάει για την κόρη του. Πόσω μάλλον τώρα που συνειδητοποίησα ότι μιλάμε για τον ίδιο γιατρό. Παρακαλώ να μεταφέρετε στον πατέρα ότι οφείλει να οπλισθεί με θάρρος, δύναμη και κουράγιο και να παλέψει ώστε να δικαιωθεί δικαστικά η μνήμη του παιδιού του. Εγώ στο δικαστήριο ένιωσα ότι ξαναέγινε… 10 φορές η κηδεία της κόρης μου αλλά στο τέλος του πολύχρονου δικαστικού αγώνα αισθάνθηκα ότι επιτέλους αναπαύτηκε η ψυχή της”, δήλωσε η μητέρα της γυναίκας η οποία θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Η περίπτωση της 41χρονης

Η 41χρονη από τη Θεσσαλονίκη είχε αποφασίσει να προχωρήσει στη χειρουργική επέμβαση για να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά.

Ο γιατρός την είχε διαβεβαιώσει ότι επρόκειτο για μία απλή επέμβαση και 4 μέρες μετά θα μπορούσε να επιστρέψει στην εργασία της. Τον Απρίλιο του 2005 υποβλήθηκε σε γνωστό ιατρικό κέντρο της Θεσσαλονίκης σε λαπαροσκοπική τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου και κοιλιοπλαστική.

Ωστόσο, οι γιατροί δεν έδειξαν την απαραίτητη προσοχή αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της μετεγχειρητικά και δεν αντιμετώπισαν σωστά τις επιπλοκές που ακολούθησαν της επέμβασης. Σαν αποτέλεσμα, λίγες ημέρες αργότερα, η ασθενής υπέστη μαζική πνευμονική εμβολή και κατέληξε.

Η οικογένεια της 41χρονης κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και ο δικηγόρος της, Νίκος Διαλυνάς, εγείρει το ερώτημα γιατί αφού είχε καταδικαστεί ο γιατρός συνέχισε να ασκεί το επάγγελμά του και διερωτάται επιπλέον, “σε ποιές ενέργειες έχει προβεί ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για την υπόθεση εκείνη με δεδομένο ότι υπήρξε μία αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση και σε ποιές ενέργειες θα προβεί στις μεταγενέστερες περιπτώσεις που έχουν καταγγελθεί“.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις