Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την Παρασκευή 22/11 τη μαζική παραγωγή του νέου διηπειρωτικού πυραύλου Oreshnik.
Συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος και των κατασκευαστών πυραύλων όπου τους ανακοίνωσε την μαζική παραγωγή των νέων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.
«Δεν υπάρχει αντίμετρο σε έναν τέτοιο πύραυλο, δεν υπάρχει κανένα μέσο αναχαίτισής του στον κόσμο σήμερα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πούτιν για να προσθέσει: «Το σύστημα Oreshnik δεν είναι εκσυγχρονισμός των παλαιών σοβιετικών συστημάτων, είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς ειδικών από τη νέα Ρωσία, που δημιουργήθηκε με βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Η λύση των προβλημάτων στο πλαίσιο της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, όπως και το μέλλον της Ρωσίας, εξαρτάται από τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ενεργούν με ικανοποίηση, θαρραλέα και επαγγελματικά».
Από εκεί και πέρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε: «Είναι σημαντικό ότι η Ρωσία έχει ήδη το σύστημα Oreshnik σήμερα, σε αντίθεση με άλλες χώρες. Το Oreshnik, όταν χρησιμοποιείται μαζικά εναντίον εχθρικών στόχων, θα είναι συγκρίσιμο με ένα στρατηγικό όπλο, αλλά αυτό το σύστημα πυραύλων δεν είναι μέσο μαζικής καταστροφής, είναι ένα όπλο υψηλής ακρίβειας.
Η απόφαση για τη μαζική παραγωγή του συστήματος Oreshnik έχει ληφθεί και πρακτικά οργανωθεί. Στη Ρωσία δοκιμάζονται αρκετά συστήματα παρόμοια με το Oreshnik. Συστήματα τύπου Oreshnik μπορεί να εμφανιστούν σε άλλες χώρες: αλλά αυτό θα συμβεί αύριο ή σε ένα χρόνο, είναι σημαντικό να το έχει η Ρωσία σήμερα».
Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι επέστρεψαν 46 Ρώσοι που είχαν μεταφερθεί στην Ουκρανία μετά την ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι επέστρεψαν από την Ουκρανία 46 Ρώσοι πολίτες που είχαν μεταφερθεί εκεί μετά την κατάληψη από τις ουκρανικές δυνάμεις ενός τμήματος της δυτικής περιοχής Κουρσκ της Ρωσίας τον Αύγουστο.
«Οι επίπονες και μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των συμπατριωτών μας στην πατρίδα τους έφεραν αποτελέσματα», έγραψε ο κυβερνήτης της περιοχής Κουρσκ Αλεξέι Σμιρνόφ στο κανάλι του στο Telegram. «Λαμβάνουν όλη την απαραίτητη βοήθεια».
Ο Σμιρνόφ δήλωσε ότι οι πολίτες προέρχονταν από την περιοχή Σούντζα, η οποία συνορεύει με τη βορειοανατολική Ουκρανία, και επέστρεψαν μέσω Λευκορωσίας. Δεν είναι άμεσα σαφές πού κρατούνταν στην Ουκρανία.
Η επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας, η Τατιάνα Μοσκάλκοβα, δημοσίευσε βίντεο που δείχνει οικογένειες με νήπια και ηλικιωμένους να λαμβάνουν ανθρωπιστική βοήθεια μετά την αποβίβασή τους από λεωφορεία.
Η ίδια είπε ότι είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή του Κουρσκ από τα ουκρανικά στρατεύματα μετά την εισβολή της 6ης Αυγούστου.
«Όλο αυτό το διάστημα ανησυχούσαμε, ήμασταν σε επαφή με συγγενείς, συλλέγαμε έγγραφα για την επιστροφή των ανθρώπων μας», είπε, προσθέτοντας ότι στις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν η Ρωσία, η Ουκρανία, η Λευκορωσία και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.
Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την Ουκρανία.
Η Ουκρανία συνεχίζει να ελέγχει μέρος του Κουρσκ παρά τις προσπάθειες της Ρωσίας να εκδιώξει τις δυνάμεις του Κιέβου. Η Ρωσία έχει ανακαταλάβει αρκετά χωριά στην περιοχή.
Η Μοσκάλκοβα δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε λάβει εκκλήσεις σχετικά με περισσότερους από 1.000 Ρώσους πολίτες από το Κουρσκ, των οποίων αγνοείται η τύχη και οι οποίοι λέγεται ότι έχουν συλληφθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές.
Τουλάχιστον 122.000 κάτοικοι του Κουρσκ έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους με εντολή των ρωσικών αρχών λίγο μετά την εισβολή των δυνάμεων του Κιέβου στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, οι οποίες είχαν την υποστήριξη σμήνους μη επανδρωμένων αεροσκαφών και βαρέων όπλων, συμπεριλαμβανομένων όπλων δυτικής κατασκευής.
Τόσο το Κίεβο όσο και η Μόσχα αρνούνται ότι στοχοποιούν ή φυλακίζουν αμάχους, αλλά χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του 33μηνου πολέμου, στη συντριπτική τους πλειονότητα Ουκρανοί.
Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 26/11 έλαβε ο 49χρονος φιλόλογος για την “γιάφκα” στο Παγκράτι
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"