Η vegan διατροφή τα τελευταία χρόνια “κερδίζει” όλο και περισσότερους ανθρώπους, ενώ πλέον έχουν βρεθεί υποκατάστατα σχεδόν κάθε τροφίμου. Vegan μπέικον, τυρί κτλ είναι μερικά από αυτά, ενώ πλέον μπορεί κανείς να φτιάξει ακόμη και ομελέτα χωρίς αβγά.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της:
ΥΛΙΚΑ
150γρ. ρεβιθάλευρο
100ml φυτική κρέμα
100γρ. διατροφική μαγιά
300ml νερό
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
150-200 μανιτάρια
Ντοματίνια
Ψιλοκομμένες πιπεριές της επιλογής μας
Φυτικό λάδι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το ρεβιθάλευρο, τη φυτική κρέμα, το νερό, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και πιπέρι καθώς επίσης και την ρίγανη και χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα για περίπου 5 λεπτά.
Στο τέλος ρίχνουμε την μαγιά και αφήνουμε στην άκρη για 2-3 λεπτά.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια μας σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο φυτικό λάδι κι έπειτα προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ντοματίνια μας.
Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία και ρίχνουμε το μείγμα της ομελέτας μας κι ανακατεύουμε 2 φορές πριν αρχίσει να κάνει κρούστα.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Η ομελέτα μας είναι έτοιμη.
Πανελλήνιες 2024: Σε μαθήματα ειδικότητας διαγωνίζονται οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
Εκκενώθηκε κατάληψη στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ -Βρέθηκαν κράνη και ρόπαλα (vid)
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"