Αν παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη που πλησιάζει θέλετε να μαγειρέψετε κρέας αλλά δεν θέλετε να ψήσετε στα κάρβουνα και ψάχνετε ένα νόστιμο φαγητό φούρνου, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή που είναι απλή αλλά πεντανόστιμη.

Τσικνίστε το λοιπόν με ζουμερό ψαρονέφρι στο φούρνο με σάλτσα σκόρδου.

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής για την Τσικνοπέμπτη.

Υλικά

1 κιλό ψαρονέφρι

4-5 κ.σούπας ελαιόλαδο

1 φλ.τσαγιού  νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Μισή κονσέρβα γάλα συμπυκνωμένο

3-4 σκελίδες σκόρδο  

Εκτέλεση

Ξεκινάμε σοτάροντας το ψαρονέφρι ολόκληρο με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, και στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε ένα άλλος σκεύος για ψήσιμο. Εκεί προσθέτουμε και τις σκελίδες σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.

Στο τηγάνι που σοτάραμε ρίχνουμε λίγο νερό και μεταφέρουμε όλο το μίγμα μαζί με τους χυμούς του κρέατος στο σκεύος που έχουμε βάλει το ψαρονέφρι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και στη συνέχεια ψήνουμε το κρέας για 25 – 30 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Κατά το ψήσιμο το γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Έπειτα ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15 λεπτά ακόμα.

Βγάζουμε το ψαρονέφρι από το φούρνο και περνάμε το γάλα μαζί με το σκόρδο από το μπλέντερ για να φτιάξουμε τη σάλτσα. Αν βγει πολύ αραιή την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε ροδέλες και περιχύνουμε τη σάλτσα σκόρδου από πάνω ή την απλώνουμε στο πιάτο. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό με τη σαλάτα της αρεσκείας μας και ρύζι.

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις