Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και οι περισσότεροι έχουμε ήδη αρχίσει να συζητάμε πως θα το τσικνίσουμε φέτος! Θα βγούμε έξω ή θα ψήσουμε στο σπίτι;

Όσοι ανήκετε στην κατηγορία αυτών που παραδοσιακά αναλαμβάνουν χρέη ψήστη κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξασφαλίσετε είναι η σωστή ψησταριά για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα: ζουμερά κρέατα κάθε λογής, ξεροψημένες πίτες και όποια άλλη ψητή λιχουδιά τραβάει η όρεξη σας.

Αν δεν έχετε ήδη ψησταριά στο σπίτι σας και ψάχνετε, παρακάτω σας έχουμε κάποια βασικά tips για να ξέρετε πως να επιλέξετε τη σωστή για εσάς μιας και η Τσικνοπέμπτη σχεδόν έφτασε.

  • Ψησταριά κάρβουνου, υγραερίου ή ηλεκτρική;

Η κάθε μία έχει τα θετικά αλλά και τα αρνητικά της. Οι ψησταριές που δουλεύουν με ρεύμα είναι πιο εύκολες στη χρήση τους, αποθηκεύονται και καθαρίζονται εύκολα και επιπλέον χρειάζονται μόνο μια πρίζα για να μπουν σε λειτουργία και καθόλου καύσιμα υλικά. Επίσης το πιο βασικό ίσως είναι ότι δεν χρειάζεται κάποια εμπειρία στο ψήσιμο για να χρησιμοποιηθεί σωστά.

Η ψησταριά κάρβουνου από την άλλη, πρώτα από όλα θέλει περισσότερο χώρο αλλά και χρόνο! Βεβαία πρέπει να πούμε ότι το αποτέλεσμα είναι 100% απολαυστικό και δεν συγκρίνεται με τα υπόλοιπα. Οι ψησταριές με κάρβουνο ωστόσο, μπορεί να μετακινούνται εύκολα και να είναι ελαφριές, καθαρίζονται ωστόσο δύσκολα.

Τέλος, οι ψησταριές υγραερίου είναι πρώτα από όλα οικονομικές, γρήγορες και δεν τσικνίζουν το χώρο. Ανάβουν γρήγορα και εύκολα και πιάνουν θερμοκρασία μέσα σε λίγα λεπτά. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του ψησίματος μπορούμε να ρυθμίσουμε την ένταση και να ελέγξουμε το αποτέλεσμα. Στα πλεονεκτήματα τους πρέπει να προσθέσουμε ότι καθαρίζονται πολύ εύκολα και επειδή δεν υπάρχει καπνός δεν ενοχλείται κανείς στο γύρω χώρο.

  • Ποιο είναι το σωστό μέγεθος ψησταριάς;

To μέγεθος της ψησταριάς για τη Τσικνοπέμπτη εξαρτάται πρώτα από όλα από τη ποσότητα κρεάτων που θέλουμε να ψήσουμε και επομένως από τον αριθμό των καλεσμένων που θα είναι στο τραπέζι μας. Μια μεγάλη ψησταριά με μεγάλη επιφάνεια είναι προτιμότερη για περισσότερα άτομα. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερο χώρο ενώ η τιμή της θα αυξηθεί.

Τέλος, το κόστος είναι κάτι που σίγουρα θα μας απασχολήσει. Για να αποφασίσουμε πόσα χρήματα θέλουμε να διαθέσουμε για την αγορά μιας ψησταριάς θα πρέπει να σκεφτούμε πόσο συχνά θέλουμε να την χρησιμοποιούμε και τι θέλουμε να ψήνουμε.

Αν έχουμε σκοπό να τη χρησιμοποιούμε συχνά τότε είναι καλύτερο να αγοράσουμε ένα προϊόν επώνυμο με εγγύηση, καθώς η απόδοση του θα είναι μεγαλύτερη και επίσης η διάρκεια του στο χρόνο, περισσότερη σε σχέση με μια ψησταριά κακής ή μέτριας ποιότητας.

Ειδήσεις σήμερα:

Survivor – Spoiler Alert – Αυτή είναι η καλλονή που θα “κάψει” τον Άγιο Δομίνικο (pics)

Ζώδια – Πώς θα επηρεαστούν όλοι από την είσοδο του Ήλιου στους Ιχθείς:

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Παναγιώτας Βλαντή για το #metoo – “Ένιωσα ντροπή όταν έπρεπε να μιλήσω” (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις