Αν είστε από τους φανατικούς που παρακολουθείτε το reality επιβίωσης, Survivor, κάθε σεζόν ανελλιπώς, τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα μπήκατε στη διαδικασία να μαγειρέψετε και να δοκιμάσετε το φαγητό που συνοδεύει την καθημερινότητα των παικτών και δεν είναι άλλο από το φακόρυζο!

Αποτελεί από τα πιο δυναμωτικά πιάτα που μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας και αν το μαγειρέψουμε με μεράκι και βάλουμε πολλά λαχανικά και μυρωδικά της αρεσκείας μας γίνεται και πολύ απολαυστικό!

Παρακάτω σας προτείνουμε μια συνταγή για μυρωδάτο και νόστιμο φακόρυζο με υλικά που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα σας:

Υλικά

250 γρ φακές

200 γρ ρύζι

ντοματίνια

Αγγουράκια τουρσί

Τριμμένο καρότο 

Ξερό κρεμμύδι

Μαϊντανός

Λεμόνι

Ελαιόλαδο

Ρίγανη

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τις φακές και το ρύζι σε δύο ξεχωριστά μπολ.

Στη συνέχεια βάζουμε τις φακές στην κατσαρόλα και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό και μόλις είναι έτοιμες – χρειάζονται περίπου 20-25 λεπτά- τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε στην κατσαρόλα.

Βράζουμε και το ρύζι σε αλατισμένο νερό για περίπου 25-30 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο αφού το ξεπλύνουμε και αυτό το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις φακές.

Έπειτα ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, ρίχνουμε ρίγανη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά.

Τέλος, ρίχνουμε τα λαχανικά μέσα στο ρύζι και τις φακές, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Στο τέλος περιχύνουμε με αρκετό χυμό λεμονιού.

Το δυναμωτικό φακόρυζο είναι έτοιμο να το σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό. Αν σας αρέσει μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος βαλσάμικο ξύδι και να συνοδεύσετε το γεύμα σας με τυρί, φέτα!

Ειδήσεις σήμερα:

Ο σύντροφος της Μυριέλλας Κουρεντή μιλά για το επίμαχο φιλί – “Και εγώ μπορεί έκανα το ίδιο”

Ζώδια – Ποιον πρέπει να παντρευτείτε για να είστε ευτυχισμένοι

Συχνό φαινόμενο πλέον οι λύκοι στην Πάρνηθα – Εντοπίστηκαν και στο καταφύγιο Μπάφι (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις