Συνταγές: Είναι η εποχή τους και είναι από τα πιο αγαπημένα μας φρούτα. Μιλάμε φυσικά για τις κατακόκκινες φράουλες οι οποίες δίνουν μοναδική γεύση σε όποιο γλυκό και να τις συμπεριλάβουμε.

Το DEBATER σας προτείνει μια εύκολη και ελαφριά συνταγή για να φτιάξετε σπιτικό και δροσερό, παγωμένο γιαούρτι με φράουλες και να το απολαύσετε τώρα που η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει!

Δείτε παρακάτω τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση της:

Υλικά

500γρ. ώριμες φράουλες
150γρ. ζάχαρη
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Μερικές σταγόνες χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τις φράουλες και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε έπειτα το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για να δέσει για περίπου 1 ώρα (ανά διαστήματα ανακατεύουμε).

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ για 2 λεπτά το μίγμα με τις φράουλες και το γιαούρτι και προσθέτουμε τις σταγόνες από χυμό λεμονιού.

Μεταφέρουμε έπειτα το μίγμα σε μια φόρμα του κέικ, μακρόστενη, και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 60 λεπτά για να σταθεροποιηθεί.

Χτυπάμε μετά άλλη μια φορά το μίγμα με το μίξερ για να γίνει πιο αφράτο και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. Αν θέλουμε το γλυκό να είναι πολύ αφράτο επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές ακόμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πρώτος Έλληνας τατουατζής – Ποιος ήταν ο θρυλικός Τζίμης

Η Δέσποινα Βανδή λύνει το “μυστήριο” – Παντρεύεται με τον Βασίλη Μπισμπίκη; (vid)

Μια εβδομάδα απόχης από τα social media αρκεί για να φτιάξει η ψυχολογία μας

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις