Συνταγές: Οι ζεστές και “πολύχρωμες” σούπες με πολλά λαχανικά είναι πολύ θρεπτικές αλλά και γευστικές και είναι και η καλύτερη επιλογή για τις ημέρες που το κρύο είναι τσουχτερό, όπως τώρα.

Μας δίνουν ενέργεια και αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος και επίσης είναι πολύ χορταστικές αν μέσα συμπεριλαμβάνουν και κρέας. Σας προτείνουμε λοιπόν μια νόστιμη συνταγή για σούπα με κριθαράκι, λαχανικά και μοσχάρι για να ζεσταθείτε τώρα που η θερμοκρασία είναι τόσο χαμηλή!

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά:

200 γρ. βούτυρο

800 γρ. μοσχάρι – ποντίκι

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες

1 μικρό λάχανο άσπρο, ψιλοκομμένο

2 κολοκυθάκια κομμένα σε χονδρές φέτες

1 μικρή σελινόριζα κομμένη σε μέτριους κύβους και καθαρισμένη από την εξωτερική φλούδα

1 πράσο κομμένο σε ψιλές φέτες

1 μικρή τομάτα κομμένη στα 4

1 σκελίδα σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

5-6 σπόρους πιπέρι

1 κύβο βοδινού

160 γρ. κριθαράκι μέτριο

1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ

150 γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση (συνταγές):

Βράζουμε και ξαφρίζουμε το κρέας που έχουμε κομμένο σε κομμάτια για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, όλα τα λαχανικά κομμένα και τις μερίδες του βρασμένου κρέατος και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα προσθέτουμε και τον κύβο βοδινού.

Ρίχνουμε όσο επιπλέον νερό χρειάζεται μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη δάφνη.

Βράζουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας και τα λαχανικά και μετά σουρώνουμε το ζωμό όταν είναι έτοιμα και τον ρίχνουμε σε ένα άλλο σκεύος μαζί με το κριθαράκι.

Μόλις το κριθαράκι βράσει – σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία-, ρίχνουμε μέσα το βρασμένο κρέας και τα λαχανικά, και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα ποτήρι μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ και 2-3 κουταλιές από το ζωμό της σούπας και ανακατεύουμε καλά το μίγμα με ένα κουτάλι. Το ρίχνουμε έπειτα στο κριθαράκι ενώ βράζει. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η σούπα να πάρει μορφή χυλού.

Η σούπα είναι έτοιμη να την σερβίρουμε. Όσο είναι ζεστή μπορούμε να ρίξουμε από πάνω και την τριμμένη μυζήθρα!

Ειδήσεις σήμερα:

Οδηγός για την αργία – Τι ισχύει με τις αμοιβές των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – Πότε γίνεται τηλεργασία

Το viral βίντεο για αυτούς που παραγγέλνουν ντιλίβερι μέσα στον χιονιά – “Ήρθα με το έλκηθρο να του φέρω να φάει”

Προειδοποίηση Αρναούτογλου, “προσοχή τις επόμενες ώρες” – Νέα ψυχρή εισβολή την άλλη εβδομάδα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις