Συνταγή: Ο χαλβάς είναι το νηστίσιμο γλύκισμα που παραδοσιακά απολαμβάνουμε κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα.
Ενώ δεν είναι εποχικό γλυκό και τον βρίσκουμε όλο το χρόνο στο εμπόριο, προτιμούμε να τον καταναλώνουμε κυρίως αυτήν την περίοδο και μάλιστα παίρνουμε μεγάλες ποσότητες για το σαρακοστιανό τραπέζι με αποτέλεσμα να μας μένει.
Το debater σας προτείνει μια συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε με το χαλβά που έμεινε από χθες: Λαχταριστός κορμός σοκολάτας με φιστίκια και χαλβά.
Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:
Υλικά
500 gr κουβερτούρα
450 gr ταχίνι
50 gr σησαμέλαιο
100 gr ψίχα από ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, καβουρδισμένα
200 gr μακεδονικός χαλβάς
φλούδα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Η εκτέλεση της συνταγής για αυτόν τον κορμό σοκολάτας είναι πανεύκολη. Ξεκινάμε λιώνοντας τη σοκολάτα μαζί με το ταχίνι και το σησαμέλαιο σε μπεν μαρί, προσεκτικά για να μην την κάψουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μίγμα και τη φλούδα από το πορτοκάλι ψιλοκομμένη και ζεστή.
Παίρνουμε μια φόρμα για κορμό και στρώνουμε στον πάτο χαρτί ζαχαροπλαστικής και από πάνω απλώνουμε λίγη από τη σοκολάτα. Έπειτα βάζουμε το χαλβά που έχει μείνει, κομμένο σε κύβους, προσθέτουμε ξανά σοκολάτα και μετά χαλβά και τα φιστίκια μέχρι να γεμίσει όλη η φόρμα. Τέλος, αφήνουμε τον κορμό να κρυώσει και στη συνέχεια τον κόβουμε σε κομμάτια και τον σερβίρουμε.
Αυτά τα ζώδια έχουν πιθανότητες να βγουν ραντεβού και μετά να τους κάνουν ghosting!
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"