Ο μπακαλιάρος είναι το φαγητό που έχει την τιμητική του κάθε 25η Μαρτίου, ενώ είναι ένα έθιμο που διατηρείται από γενιά σε γενιά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Για να μπορέσουμε να τον φτιάξουμε μόνοι μας υπάρχουν μερικά μυστικά όσον αφορά το κουρκούτι, τα οποία αν ακολουθήσουμε είναι σίγουρο ότι θα πετύχει.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά τα οποία θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της: 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος

1 ποτήρι (νερού) Μπύρας

1 ποτήρι (νερού) αλεύρι

1κ.γ. ζάχαρη

1κ.γ. αλάτι

Πιπέρι 

Ηλιέλαιο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την μπύρα μας μαζί με την ζάχαρη, το αλάτι και λίγο πιπέρι. 

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Αφού περάσει μισή ώρα, αφαιρούμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε καλά το κουρκούτι μας.

Βουτάμε το κάθε κομμάτι μπακαλιάρου σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα.

Ο μπακαλιάρος μας είναι έτοιμος! Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Η ΝΔ γυρίζει σελίδα και τρέχει για συνέδριο και ευρωεκλογές

Στη Λαμία ο πρώτος μεγάλος τυχερός του Eurojackpot από Ελλάδα – Κέρδισε 986.995 ευρώ

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις