Κάθε χρόνο σε όλα τα σπίτια φτιάχνεται η παραδοσιακή βασιλόπιτα και όλοι μας ψάχνουμε την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή. Οι παραλλαγές τους είναι πάρα πολλές, αφού μπορούν να είναι κέικ, τσουρέκι, με γλάσο ή χωρίς κι άλλα.

Εμείς η αλήθεια είναι πως είμαστε υπέρμαχοι της κλασσικής βασιλόπιτας κέικ, οπότε αφού πειραματιστήκαμε αρκετά, βρήκαμε πώς να φτιάξουμε την τέλεια βασιλόπιτα, χωρίς όμως να δυσκολευτούμε καθόλου.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μεσαία αβγά
  • 1 ½ κούπα βούτυρο
  • 1 ½ κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι ξύσμα από 1/5 πορτοκάλι
  • Τρούφα μαύρης σοκολάτας
  • Ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω – κάτω αέρα.
  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε όλα μας τα υλικά εκτός από τα ασπράδια και τα χτυπάμε με ένα μίξερ.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τη μαρέγκα και 1 συσκευασία μαύρη τρούφα. (Μπορούμε να προσθέσουμε όση τρούφα θέλουμε ή μπορούμε και να μην βάλουμε καθόλου).
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί, περιχύνουμε το μείγμα μας και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει λίγο χρώμα.
  • Τη βγάζουμε από το φούρνο και προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Αποκαλυπτική η Ζενεβιέβ – Μίλησε για τη δυσλεξία της και τη λάθος αντιμετώπιση των δασκάλων (vid)

Η απολογία του Βούλγαρου για το μαρτύριο του 15χρονου στο Ίλιον – “Κανείς δεν ήξερε πως αυτό είναι βιασμός”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις