Συνταγή: Αυτό το σαββατοκύριακο σας προτείνουμε μια πεντανόστιμη σαλάτα για να σερβίρετε στο οικογενειακό τραπέζι μαζί με το κυρίως φαγητό.

Συνδυάζεται υπέροχα με ψητό κρέας, είναι γλυκιά και άκρως απολαυστική με τις γλυκοπατάτες να δίνουν επιπλέον νοστιμιά! Αν σας περισσέψει, μπορείτε να πάρετε μαζί και στη δουλειά! Είναι το ίδιο νόστιμη ζεστή και κρύα!

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και την εκτέλεση της:

Υλικά

4 μεγάλες γλυκοπατάτες 
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
Μια χούφτα ντοματίνια
280 γρ. καλαμπόκι κονσέρβα
250 γρ φασόλια κονσέρβα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια 
Χυμό από 2 limes 
1 κουταλιά της σούπας μέλι 
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν 
Πάπρικα
Αλάτι 
Πιπέρι 
 
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.

Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο βαθμούς. Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει κάτω λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

‘Έπειτα κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ μαζί με το καλαμπόκι και τα φασόλια.

Μόλις οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε με χυμό lime και από πάνω ρίχνουμε τη σως με το μέλι.

Για τη σως με το μέλι ακολουθούμε τα εξής: ρίχνουμε στο μπλέντερ το μέλι και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα μίγμα ομοιόμορφο. Έπειτα την ρίχνουμε και αυτή στο μπολ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σαλάτα.

Ειδήσεις σήμερα:

Η Τζέιν Φόντα ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο – Η ανάρτηση στο Instagram

Τρώει ωμό κρέας σχεδόν 22 χρόνια γιατί της αρέσει… η γεύση του – Η περίεργη διατροφική συνήθεια μιας νέας γυναίκας (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις