Συνταγές: Τα ρεβίθια έχουν μεγάλη θρεπτική αξία για τον οργανισμό μας και η κατανάλωση τους μας προστατεύει από διάφορες χρόνιες παθήσεις. Είναι σημαντικό λοιπόν να τα συμπεριλαμβάνουμε συχνά στη διατροφή μας!

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε μια συνταγή με ρεβίθια που θα σας εντυπωσιάσει γευστικά, θα σας χορτάσει και θα ωφελήσει και τον οργανισμό!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι χοντρά ρεβίθια μουλιασμένα σε κρύο νερό από το βράδυ πριν τα μαγειρέψετε και μερικά λαχανικά και μπαχαρικά που μπορεί να έχετε ήδη στην κουζίνα σας και θα δώσουν μοναδικό άρωμα και γεύση στο φαγητό σας.

Συνταγές: Πώς θα φτιάξετε τα ρεβίθια με πράσινες και κόκκινες πιπεριές

Δείτε παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείτε και την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά

400γρ. ρεβίθια χονδρά
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί
1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο)
2 σκελίδες σκόρδο( λιωμένες)
300γρ. ντομάτα (χωρίς φλούδα, ψιλοκομμένη)
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

-Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια, αφού τα έχουμε αφήσει αρκετές ώρες σε άφθονο νερό, μαζί με ένα φύλλο δάφνης και το μπαχάρι μέχρι να μαλακώσουν. (Μετά το βράσιμο πετάμε το φύλλο και το μπαχάρι).

-Στη συνέχεια σοτάρουμε σε ένα τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο λάδι και όταν ροδίσουν προσθέτουμε και τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές φέτες.

-Μόλις μαραθούν οι πιπεριές ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, βάζουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή.

-Για να ψήσουμε τα ρεβίθια, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς και παράλληλα τα στρώνουμε σε ένα γυάλινο ή πήλινο σκεύος (προσοχή, να είναι πυρίμαχο όποιο χρησιμοποιήσετε) και από πάνω απλώνουμε τη σάλτσα και τις πιπεριές.

-Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με τις πιπεριές και από πάνω βάζουμε το δεντρολίβανο.

-Τα ρεβίθια πρέπει να σκεπάζονται από τη σάλτσα για να ψηθούν ωραία. Αν Η σάλτσα δεν είναι αρκετή μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το ζωμό τους.

-Τώρα, τα ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια κρούστα από πάνω. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγξτε το φαγητό για να μην στεγνώσει και ρίξτε λίγο νερό αν χρειαστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει ο Χρήστος Δάντης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη – “Πώς γίναμε έτσι ρε φίλε”

“Μυριέλλα, η αφελής” ή μήπως μια παίκτρια που ξέρει πολύ καλά τι κάνει; Πώς κατάφερε όλοι να ασχολούνται μαζί της και τι επιδιώκει (vids)

Επιτέλους, η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε μετά από μήνες – Χαμός στο θέατρο που πήγε (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις