Ο σολομός αποτελεί ένα από τα πιο θρεπτικά ψάρια καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες της ομάδας Β, φώσφορο, βιταμίνη D και σελήνιο. Γενικότερα είναι δυνατόν να τον μαγειρέψουμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους προσθέτοντας τα υλικά που θέλουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.

Διαβάστε παρακάτω τα υλικά για τον πιο νόστιμο σολομό πλακί στο φούρνο και βήμα προς βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

3-4 φέτες σολομό
5 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 ντομάτα χωρίς φλούδα
Μαϊντανό
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε κυδωνάτες. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε πατάτες baby.

Τοποθετούμε τον σολομό σε ένα πυρέξ ή ταψί και ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και ρίγανη και από τις 2 πλευρές του.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την ντομάτα μας και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί μας.

Έπειτα ρίχνουμε μαϊντανό, ελαιόλαδο και λίγο νερό και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο μας.

Ψήνουμε για 1-1.30 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Ο σολομός μας είναι έτοιμος. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: “Το φαινόμενο θέλει προσοχή” – Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών

Κατέληξε η πεζή που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα στην Αθηνών-Κορίνθου – Πετάχτηκε στο αντίθετο ρεύμα

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις