Μια συνταγή που θα σας ικανοποιήσει γευστικά, ενώ παράλληλα έχει ελάχιστες θερμίδες είναι η τηγανιά κοτόπουλο.

Παρόλο που η τηγανιά μας κάνει να σκεφτόμαστε λάδια και τηγάνισμα άρα και πολλές θερμίδες, υπάρχει τρόπος να την κάνετε τόσο ελαφριά αλλά παράλληλα η γεύση της να σας ικανοποιήσει και με το παραπάνω.

Παράλληλα, τα υλικά της είναι αρκετά οικονομικά έτσι από κάθε άποψη είναι ιδανικό πιάτο για να το φτιάξετε είτε για εσάς, είτε ένα Σαββατόβραδο με την παρέα σας.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για τη συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

Υλικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • Πολύχρωμες πιπεριές (όσες θέλουμε)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Νερό
  • 1/4 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μικρές μερίδες και προσθέτουμε νερό μέχρι σχεδόν να το σκεπάσει.
  • Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να πιει το περισσότερο νερό.
  • Προσθέτουμε τον κύβο, το ελαιόλαδο, τις πιπεριές λεπτοκομμένες, το κρεμμύδι σε ροδέλες κι ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο μας και να πιει όλα τα ζουμιά του.
  • Προσθέτουμε 1/4 ποτήρι λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Νίκος Οικονομόπουλος αποκαλύπτει το θαύμα που έζησε – “Το είδαν όλοι δεν το βγάζω από το μυαλό μου” (vid)

“Εκεί ψηλά στον Υμηττό…” – Το μυστικό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Βουγιουκλάκη στα 545 μέτρα ύψος (pics)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις