Συνταγή: Μία πολύ εύκολη και νόστιμη σαλάτα με λίγες θερμίδες που μπορούμε να καταναλώσουμε κάθε ώρα της ημέρας είναι η πατατοσαλάτα. Μπορεί να αποτελέσει είτε κυρίως γεύμα από μόνη της, είτε ως συνοδευτικό δίπλα σε κάποιο κρέας ή ψάρι. Επιπλέον, η διαδικασία της παρασκευής της είναι πολύ απλή και εύκολη, ενώ η γεύση της θα εντυπωσιάσει και τους πιο αυστηρούς γευσιγνώστες.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες
1 καρότο κομμένο
½ κούπα αγγουράκια τουρσί κομμένα
5 λιαστές ντομάτες
Κάπαρη
Ελιές σε ροδέλες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Άνηθος ψιλοκομμένος
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
250γρ. γιαούρτι
1κ.σ. μέλι
1κ.σ. μουστάρδα
3κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι μαζί με την μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας και τα κάνουμε ένα μείγμα μαζί με τις πατάτες και τα καρότα μας.

Ρίχνουμε λίγο ξύδι και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε την σως γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο και κάπαρη.

Η πατατοσαλάτα μας είναι έτοιμη. Καλή όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε δύο άνδρες που έφτιαχναν πλαστά έγγραφα – Είχαν 24 σφραγίδες Δημόσιων Αρχών

Καμία στρατιωτική συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας διαβεβαίωσε ο Πούτιν – “Δεν υπάρχει κανένα μυστικό”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις