Ο χαλβάς είναι ένα αγαπημένο γλυκό που σίγουρα όλοι έχουμε δοκιμάσει και πολλοί από εμάς φτιάχνουμε τακτικά στο σπίτι μας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι που μπορεί να τον φτιάξει κάποιος, ωστόσο εμείς θέλοντας να βρούμε μία καινούργια συνταγή επιλέξαμε να τον φτιάξουμε με ζαχαρούχο γάλα. Η διαδικασία της παρασκευής του είναι πάρα πολύ απλή και παράλληλα η γεύση του θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειάζεται ο χαλβάς και βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής:

ΥΛΙΚΑ

➟1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα

➟Κανέλα

➟720ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου

➟1/2κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

➟1 αστεροειδή γλυκάνισο

➟200γρ. ηλιέλαιο

➟1/2φλ. τσαγιού αμύγδαλα ψημένα

➟300γρ. ψιλό σιμιγδάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με την κανέλα, το νερό και το γαρύφαλλο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ηλιέλαιο.

Αφού κάψει καλά ρίχνουμε το σιμιγδάλι μαζί με τα αμύγδαλα.

Ανακατεύουμε συνέχεια με γρήγορες κινήσεις το μείγμα, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.

Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε σιγά – σιγά το γάλα μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βάζουμε την κατσαρόλα ξανά στη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του.

Επιλέγουμε μία στρογγυλή φόρμα, την βρέχουμε με νερό και προσθέτουμε τον χαλβά πιέζοντάς τον καλά με μία σπάτουλα.

Περιμένουμε να κρυώσει ο χαλβάς και απολαμβάνουμε.

Καλή όρεξη!

Ειδήσεις σήμερα:

Πατέρας για δεύτερη φορά ο Κωνσταντίνος Κουφός – Αυτό είναι το φύλο του μωρού που περιμένει η σύντροφός του (vid)

Ο Τζεφ Μπρίτζες για τη “μάχη” του με τον καρκίνο: “Ο όγκος συρρικνώθηκε”

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις