Η ομελέτα είναι ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα φαγητά που μπορεί κανείς να φτιάξει και ανάλογα με τα γούστα μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι υλικά θέλουμε. Εκτός από την κλασική που μπορούμε να φτιάξουμε στο τηγάνι, εξίσου νόστιμη και απολαυστική μπορεί να είναι και στο φούρνο.
Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της:
ΥΛΙΚΑ
6 αβγά
1 τριμμένο κολοκυθάκι
1 κονσέρβα μανιτάρια
1φλ. καφέ γάλα φρέσκο
Κίτρινα τυριά τριμμένα
Λίγο μαϊντανό
Μπέικον
Πιπεριά
Αλάτι
Πιπέρι
Φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γενικότερα όπως είχαμε αναφέρει και νωρίτερα, μπορούμε να προσθέσουμε σύμφωνα με τα γούστα μας όποιο υλικό θέλουμε.
Τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε για άλλο 1-2 λεπτά.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το μπέικον με τα μανιτάρια μας και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κίτρινα τυριά και το γάλα. Ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα σπάμε σε ένα μπολ τα αβγά μας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα με τα αβγά πάνω από τα υλικά στο ταψί μας και από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένα κίτρινα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Η ομελέτα μας είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση!
Φωλίτσες με αβγά, μπέικον και παρμεζάνα
Φιλέτο τσιπούρας με φακές σαλάτα
ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ"