Συνταγή: Τα πατατάκια είναι από τους πιο αγαπημένους, γευστικούς πειρασμούς που δεν μπορούμε να αντισταθούμε αλλά συχνά αποφεύγουμε γιατί είναι ανθυγιεινά και επιπλέον μας γεμίζουν με πολλές, περιττές θερμίδες! Σας προτείνουμε λοιπόν να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε μόνοι σας σπίτι για να τα απολαύσετε χωρίς τύψεις μεγάλοι και μικροί!

Τα τσιπς λαχανικών είναι τραγανά, νόστιμα και πανεύκολα στη δημιουργία τους. Φτιάχνονται μέσα σε λίγα λεπτά και είναι ένα λαχταριστό και υγιεινό συνοδευτικό για πιάτα με κρέας, ψάρι ή για να τα απολαύσετε μόνα τους πίνοντας κρύα μπύρα και βλέποντας ταινία στον καναπέ του σπιτιού σας!

Υλικά

1 παντζάρι

1 κολοκύθι

1 καρότο

1 γλυκοπατάτα

Μισή κουταλιά αλάτι

Μισή κουταλιά πιπέρι

Λίγη πάπρικα

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τα λαχανικά καλά και αφού τα σκουπίσουμε με μια πετσέτα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι.

Έπειτα ρίχνουμε τις φέτες λαχανικών σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και παράλληλα τοποθετούμε σε ένα ταψί χαρτί λαδόκολλας. Μεταφέρουμε εκεί τα λαχανικά και στη συνέχεια βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Αν δεν έχουν γίνει αρκετά τραγανά ψήνουμε για 5-8 λεπτά επιπλέον.

Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσουν και έπειτα τα σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα

Αυτά είναι τα τρία πιο έξυπνα ζώδια!

Πρώτο κουδούνι χωρίς μάσκες και τεστ – Όλα όσα ισχύουν για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις