Τα μελομακάρονα αποτελούν το σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων και μικροί και μεγάλοι τα αγοράζουν με το κιλό.

Πολλοί ωστόσο είναι αυτοί που επιλέγουν να τα φτιάξουν μόνοι τους, χωρίς όμως να τα πετυχαίνουν και να πηγαίνουν στράφι όλα τα υλικά. Φυσικά, κάθε τι δεν θέλει κόπο αλλά… τρόπο, γι αυτό και εμείς στο DEBATER έχουμε εξασφαλίσει για εσάς όλα τα μυστικά για να τα πετύχετε.

Με μικρές λεπτομέρειες θα μπορείτε να φτιάξετε τα πιο τέλεια μελομακάρονα, τα οποία είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσουν όποιον τα δοκιμάσει και δεν θα πιστεύει ότι τα έχετε φτιάξει μόνοι σας.

Πάμε αρχικά να μάθουμε μερικές λεπτομέρειες για την ιστορία τους

Η ιστορία τους Στην Αρχαία Ελλάδα, υπήρχε η λέξη ”μακαρία”, η οποία ήταν η ψυχόπιτα. Η ψυχόπιτα ήταν ένα κομμάτι άρτου ακριβώς στο ίδιο σχήμα με το μελομακάρονο το οποίο προσέφεραν στο κόσμο έπειτα από κάθε κηδεία.

Αργότερα, έγινε παραλλαγή της συνταγής αφού προστέθηκε και σιρόπι μελιού και καθιερώθηκε ως το γλύκισμα του 12ήμερου.

Μυστικά για τα πιο τέλεια μελομακάρονα

Ένα από τα βασικότερα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια της παρασκευής τους, είναι πως δεν έχουν όλα ομοιόμορφο μέγεθος.

Καταλαβαίνουμε ότι η ανυπομονησία για να γίνουν τα μελομακάρονα είναι μεγάλη, ωστόσο θα πρέπει να έχουν όλα ίδιο σχήμα και βάρος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.

Το αλεύρι πρέπει πάντα να είναι κοσκινισμένο διαφορετικά δεν θα γίνουν όσο τραγανά πρέπει και θα πάει στράφι όλη η προετοιμασία και τα υλικά. Επίσης, το αλεύρι πρέπει να το προσθέτουμε σε δόσεις και όχι μονομιάς.

Ένα από τα πιο βασικά λάθη που γίνονται, είναι πως δεν λιώνει καλά η ζάχαρη με αποτέλεσμα να είναι αισθητή. Αφού ρίξουμε τα υλικά στον κάδο του μίξερ μας, καλό θα ήταν να ανακατέψουμε για αρκετή ώρα με ένα σύρμα χειρός, με σκοπό να εξασφαλίσουμε ότι θα διαλυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται η ζάχαρη. Κρατήσαμε για το τέλος το σημαντικότερο μυστικό που δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψουμε.

Αυτό δεν είναι άλλο από το ότι για να γίνει το σωστό σιρόπιασμα, πρέπει τα μελομακάρονά μας να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο κρύα και το σιρόπι μας καυτό. Δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές και θα μας θυμηθείτε!

Καλή επιτυχία!

Ειδήσεις σήμερα:

Η Τουρκία αυτοτρολάρεται – Γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Τουρκικού Καφέ” με tweet και σπικάζ… στα ελληνικά (vid)

Ο Γιάννης Τσορτέκης για την πιο δύσκολη σκηνή στο “Maestro” – “Ήμασταν σε μεγάλο βάθος, στο πόδι μου ήταν δεμένη μια άγκυρα” (vids)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις