Συνταγές: Τα κεφτεδάκια είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά και δύσκολα μπορούμε να τους αντισταθούμε! Όταν δε, τα συνοδεύουμε και με λαχταριστές, τηγανητές πατάτες τότε μιλάμε για ένα πιάτο που στους περισσότερους από εμάς γεννά και πολλές αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία

Σήμερα λοιπόν σας προτείνουμε να μαγειρέψετε μυρωδάτα κεφτεδάκια που θυμίζουν την παραδοσιακή συνταγή που σχεδόν όλες οι γιαγιάδες, μας έφτιαχναν όταν ήμασταν μικροί.

Μπορείτε να τα απολαύσετε βουτώντας τα σε νόστιμη και light σως από γιαούρτι και φυσικά να τα συνοδεύσετε με σαλάτα της αρεσκείας σας, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές!

Συνταγές: Πώς να φτιάξετε κεφτεδάκια με σως γιαουρτιού

Δείτε εδώ τα υλικά που θα χρειαστείτε για τους αφράτους κεφτέδες, τη σως γιαουρτιού και την εκτέλεση της συνταγής:

Υλικά για τα κεφτεδάκια

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 κρεμμύδια
1 αβγό
2 ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
αλάτι, πιπέρι
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. κύμινο
Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Υλικά για τη σως γιαουρτιού

5 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.τ.γ μέλι
1 κ.τ.σ ξύδι
δυόσμος
κρεμμυδάκι φρέσκο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής τρίβοντας τα κρεμμυδάκια στο μπλέντερ και τις ντομάτες σε ένα τρίφτη.

Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το αυγό, το σκόρδο τριμμένο, το ξύδι και το λάδι.

Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας, το δυόσμο και τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπολ με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά.

Έπειτα περνάμε από το μπλέντερ τις φέτες από το μπαγιάτικο ψωμί και προσθέτουμε τα τρίμματα του μέσα στο μπολ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μόλις ανακατέψουμε όλα τα παραπάνω υλικά, ζυμώνουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα για να πάρει ο κιμάς όλα τα αρώματα από τα μυρωδικά.

Βγάζουμε έπειτα από μια ώρα τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

Τα περνάμε ένα-ένα από το αλεύρι και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο σε χαμηλή-μέτρια φωτιά.

Μετά το τηγάνι τα τοποθετούμε σε χαρτί για να στραγγίξουν και τα σερβίρουμε.

Για να φτιάξουμε τη σως γιαουρτιού απλά ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά για να δέσουν μεταξύ τους.

Καλή σας απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκαρισμένος ο Καμπουράκης από την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του – “Αν περνούσε κάποιος, θα είχε καεί” (vid)

Συμφωνείτε με τη χαλάρωση των μέτρων στην εστίαση;

Θα πέσει ξύλο στην ελληνική trap σκηνή – Snik και Light θα λύσουν την κόντρα τους στο ρινγκ (vid)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις