Συνταγές: Μπορεί να τα μαγειρεύουμε όλο το χρόνο, όμως πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά φαγητά του καλοκαιριού και στο μυαλό μας τα έχουμε συνδεδεμένα με ζεστά, καλοκαιρινά μεσημέρια στο μπαλκόνι!

Δείτε παρακάτω μια συνταγή για μυρωδάτα γεμιστά με κιμά και πολλά μυρωδικά που αξίζει να δοκιμάσετε!

Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά της συνταγής και την εκτέλεση της:

Υλικά

1 κόκκινες πιπεριές μεγάλες
1 κίτρινες πιπεριές μεγάλες
2 ντομάτες μεγάλες
Για τη γέμιση
300 γρ. κιμάς κοτόπουλο ή χοιρινός
120 γρ. ψίχα ψωμιού
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. τριμμένη φέτα
150 ml γάλα φρέσκο
2 αυγά
1 σκελίδα σκόρδο
1 μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
3-4 κουταλιές της σούπας λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις ντομάτες και στη συνέχεια κόβουμε τα κοτσάνια και τα “καπάκια” τους, και αφαιρούμε τους σπόρους και το εσωτερικό από τις ντομάτες.

Βάζουμε στη συνέχεια τις πιπεριές και τις ντομάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα που έχουμε αλείψει με λάδι προηγουμένως.

Ρίχνουμε παράλληλα σε ένα μπολ τον κιμά, την παρμεζάνα, τη φέτα, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα αυγά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την ψίχα ψωμιού. Ανακατεύουμε καλά για να δημιουργηθεί ένα μίγμα και στην συνέχεια γεμίζουμε τα λαχανικά με αυτό.

Βάζουμε, στη συνέχεια, τις γεμιστές πιπεριές και ντομάτες στο λαδωμένο ταψί και προσθέτουμε από πάνω λίγο λάδι αν θέλουμε. Τρίβουμε λίγη φέτα και παρμεζάνα στην επιφάνεια κάθε γεμιστού για να δημιουργηθεί μια κρούστα κατά το ψήσιμο.

Τέλος, ψήνουμε τα γεμιστά για περίπου 40-50 λεπτά και έπειτα σερβίρουμε.

Ειδήσεις σήμερα:

Με “long Covid” ένας στους οκτώ ασθενείς – Σε ποιους εμφανίζεται συχνότερα – Τι γίνεται με τα παιδιά

Γυναίκα έσπειρε τον τρόμο σε πτήση για Μάντσεστερ – Γδύθηκε και φώναζε “Αλλάχου Ακμπάρ” (pic)

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις