Εάν ψάχνετε την τέλεια συνταγή για ένα ζουμερό ψάρι στο φούρνο που να ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια, αυτή είναι η ιδανική.

Το μυλοκόπι είναι από τα πιο νόστιμα ψάρια, το οποίο μπορεί να μαγειρευτεί με πάρα πολλούς τρόπους. Συνήθως οι σούπες αποτελούν την πρώτη επιλογή, ωστόσο εξίσου νόστιμο μπορεί να γίνει και στο φούρνο και μάλιστα αν μαγειρευτεί με τον σωστό τρόπο, τότε θα εντυπωσιάσει και τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς κριτές.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

1 μυλοκόπι
10 πατάτες baby
1 καρότο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 – 2 λεμόνια
50ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη
Θυμάρι
Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες μας.

Σε μία κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι βράζουμε για 10 λεπτά τις πατάτες.

Κόβουμε το καρότο σε ροδέλες, αφού πρώτα το καθαρίσουμε.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τα σκόρδα.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί το ψάρι μας, του απλώνουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι μέσα και έξω του.

Τοποθετούμε τις πατάτες μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τις πατάτες στο ταψί γύρω από το ψάρι μας και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

Προσθέτουμε στο ταψί μας το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τον μαϊντανό.

Ραντίζουμε το ψάρι και τις πατάτες με ελαιόλαδο και χυμό από 1 -2 λεμόνια.

Προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να καλύψει κατά το ήμισυ το ψάρι και τις πατάτες μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

10 λεπτά πριν κλείσουμε τον φούρνο μας, προσθέτουμε την ρίγανη.

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το τρυφερό story που έκανε ο Γρηγόρης Μόργκαν για την Ευρυδίκη Βαλαβάνη (pic)

Πεντανόστιμη ντοματόσουπα με κριθαράκι

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις