Το κοτόπουλο στο φούρνο, είναι ένα από τα πιο κλασσικά φαγητά, ιδανικά για μία οικογενειακή συνάντηση, γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι. Οι τρόποι που μπορεί να μαγειρευτεί και τα συνοδευτικά που μπορούν να το πλαισιώσουν είναι πάρα πολλοί, ωστόσο εμείς επιλέξαμε να σας δώσουμε τη συνταγή, για το πιο νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες που λιώνει στο στόμα.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά, τα υλικά για τη συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 5 πατάτες
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 100ml νερό
  • 3κ.σ. μουστάρδα
  • 2κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 4 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς, πάνω – κάτω αέρα.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο στα 4 μέρη και το βάζουμε σε μία γάστρα.
  • Μπορούμε να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας να το κάνει εκείνος, ώστε να μην δυσκολευτούμε.
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις ξεφλουδίζουμε.
  • Έπειτα, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις ρίχνουμε και αυτές στη γάστρα μας.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, περιχύνουμε όλα τα υλικά μας, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε τη μαρινάδα μας στη γάστρα μαζί με τα σκόρδα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.
  • Έπειτα, αφαιρούμε με προσοχή το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα σε ανοιχτή γάστρα.
  • Το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελίες για τον Κάνιε Γουέστ ότι έδειχνε πορνό της Κιμ Καρντάσιαν – H Adidas ερευνά την υπόθεση

To DEBATER αποκαλύπτει το έντονο παρασκήνιο επιλογής δικηγόρων – Οι όροι στην πρεσβυτέρα που δεν δέχθηκε και η απουσία του πατέρα Αντώνιου

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις