Συνταγή: Η μαρμελάδα ντομάτας είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και όχι πολύ συνηθισμένες μαρμελάδες, η οποία όμως είναι και πολύ απλή στην παρασκευή της και είναι κυριολεκτικά πεντανόστιμη.

Μάλιστα μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά και με κρέατα η αντίστοιχα να χρησιμοποιηθεί ως σος για πατάτες.

Εμείς στο DEBATER αφού κάναμε τις δοκιμές μας επιλέξαμε μια μαρμελάδα ντομάτας χωρίς καθόλου ζάχαρη, προκειμένου να την κάνουμε ακόμη πιο ελκυστική και για όσους ακολουθούν συγκεκριμένο πλάνο διατροφής με λίγες θερμίδες. 

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ 

1.5 κιλό ντομάτες 

5 κ.σ. στέβια 

Χυμό από 1 λεμόνι 

4 φύλλα ζελατίνης 

Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Πλένουμε καλά τις ντομάτες μας και τις χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι. 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε νερό και τις ντομάτες μας και περιμένουμε μέχρι που να αρχίσουν να ξεφλουδίζοντας αυτόματα. 

Τις αφαιρούμε αμέσως από την κατσαρόλα μας και αφού κρυώσουν, με προσοχή αφαιρούμε τις φλούδες. 

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες μας, τις βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι η κατσαρόλα, προσθέτουμε τις 5 κ.σ. στέβια και τον χυμό από ένα λεμόνι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. 

Αφού περάσουν δυο λεπτά προσθέτουμε 1/2 ποτήρι του κρασιού, δυναμώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 35 λεπτά. 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας φτιάχνουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τις ντομάτες. 

Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να λιώσουν τελείως και έπειτα βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες. 

Η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Καλή απόλαυση! 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής για την κακοκαιρία – Συστάσεις της ΕΛΑΣ για τις άσκοπες μετακινήσεις

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης για την κακοκαιρία – Σε ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις