Εάν ψάχνετε μία συνταγή για τα πιο υγιεινά και νόστιμα μπιφτέκια, σας έχουμε την ιδανική. Ακολουθώντας την βήμα – βήμα θα απολαύσετε τα πιο αφράτα και ελαφριά μπιφτέκια με λίγες θερμίδες και πληθώρα φυτικών ινών. Παράλληλα, μη βάζοντας ψωμί γλιτώνουμε αρκετές θερμίδες, χωρίς ωστόσο να στερούνται κάτι σε γεύση.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τα υλικά που θα χρειαστείτε για την συνταγή και βήμα – βήμα την εκτέλεσή της:

ΥΛΙΚΑ

400γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο αβγό
1 καρότο
½ σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
Ρίγανη
Πάπρικα
2 κ.σ. βρώμη
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ κόβουμε τα λαχανικά μας, μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια αλλά όχι πάστα.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά μαζί με τα λαχανικά και το αβγό και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ με μία πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της επιλογής μας και ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά στον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Τα μπιφτέκια μας είναι έτοιμα. Καλή απόλαυση!

Ειδήσεις σήμερα:

Συλλήψεις και κατάσχεση άνω των 10 κιλών ηρωίνης σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Κορωπί

Αποκλειστικό DEBATER – Η στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος του διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ

Ακολουθήστε το debater.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις